Suomen epidemia 20. lokakuuta 2022 Ilkka Rauvola Päivitetty

Sairaalahoidossa olevien määrä suhteessa testattuihin on noussut uuteen koko pandemian ajan ennätykseen. Myös kuolemien määrä kasvaa nopeasti.

  Absoluuttinen koronan vuoksi sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut erittäin nopeasti, huolimatta siitä että testien määrä on vähentynyt. Viimeisen viikon aikana kasvu on hidastunut (mutta se voi johtua raportoinnin viiveestä).

   Vaikka sairaalahoidossa olevien määrä nousee nopeasti, testien määrä on noin 20 prosenttia alempi kuin kesän BA.5-epidemian aikana. Lisäksi testien määrä vähenee.

    Tässä on hyvä yhteenveto tilanteesta ja mittareista. Nämä kaikki löytyvät myös lukuina.

     Myös Tilastokeskuksen mukaan elinajanodote on laskenut. Muutos (-0.2 vuotta) on linjassa viikko sitten julkaistun Eläketurvakeskuksen luvun (-0.3 vuotta) kanssa.

     Jätevedestä löydetyt viruksen määrät ovat jyrkässä nousussa.

      Nyt julkaistut luvut perustuvat vuoden 2021 tietoihin. Tähänastisen run raten perusteella vuoden 2022 luvut tulevat olemaan noin 1.5-1.6 -kertaiset, eli yhteensä 0.30-0.48 vuotta (karkea arvio), ja kumulatiivisesti 0.50-0.78 vuotta.

       Johtopäätös: ensi kesään mennessä voit laskea menettäneesi vuoden elämästäsi pääasiassa THL:n tutkimuksille.

       Viimeisen kahden viikon aikana on raportoitu 382 uutta kuolemaa, eli tällä vauhdilla kuolemia tulee 52/2x382 = 10.000 kuolemaa vuodessa. THL ei kuitenkaan ole sitä mieltä, että rokotuksia olisi tarpeen lisätä.

        Nyt rupeaa näkymään elokuun BA.5.2-aallon kuolemat. Tanskassa ja Englannissa eniten ovat nousseet yli 60-vuotiaiden tartunnat suhteessa väestöön (eli ilmaantuvuus). Suomessa yli 65-vuotiaiden keväällä saamat 4. rokotukset ovat vanhentuneet. Kuolemia tulee nyt runsaasti.

         Näppärää. THL:n ei tarvitse kysyä meiltä lupaa tutkimuksille. Me olemme kaikki jo antaneet suostumuksemme THL:n tutkimuksille (halusimmepa tai emme).

         Samaan aikaan THL:n johdon bonukset ovat riippuvaisia tällaisista tutkimuksista. Ilman näitä tutkimuksia THL olisi selvästi tappiollinen.

          THL voi siis, ihan lain voimalla ja meiltä kysymättä, ajaa läpi näitä tutkimuksia niin paljon kuin haluavat. Sillä seikalla, että nyt kuolee 10000 per vuosi, ei ole tässä asiassa merkitystä.

           Ne tahot, jotka vastikään ehdottivat koronan poistamista yleisvaarallisten tautien listalta, näyttäisivät suurelta osin olevan mainittu tässä kuvassa. Myös yliopistot saavat rahaa siitä, että meitä käytetään tutkimustarkoituksiin.

            Tutkimusten tekemisen kannalta olosuhteet ovat parhaimmillaan silloin, kun kuolleita ja sairaita tulee sopivasti. Muutenhan tutkimukset eivät voi onnistua. Nyt olosuhteet ovat täydelliset: kuolleita tulee 10000 vuodessa, ja sairaalat ovat täynnä.

             Päättelen että tämä ns. toisiolaki luotiin sen vuoksi, että THL:lla olisi tehokkaat keinot saada rahaa valtionrahoituksen vähentyessä. Laki tuli voimaan juuri ennen pandemian alkua (26.4.2019). Ministeri: Hanna Mäntylä (PS).

             Follow the money. Raha selittää sen, miksi 10000 suomalaista kuolee vuodessa koronaan tällä hetkellä. Päättelen että tämä kuvio on huolellisesti rakennettu. Poliitikkojen haluttomuus korjata aikaisemmin tehtyjä virheitä johtanee siihen, että asialle ei tehdä mitään.

              Jätän tämän vain tähän. Päättelen että raha selittää sen, miksi 10000 suomalaista vuodessa kuolee nyt koronaan.

              Ja siis se syy, miksi ECDC:n ja EMA:n suositusten yli kävellään, on raha.

               Helsingin Sanomat aloitti riitelyn ministeri Kiurun kanssa. Mitään muuta riitelyä en ole nähnyt julkisuudessa.

               Jätevedessä olevan viruksen määrä nousee erittäin nopeasti ja on nyt 1) ylittänyt kesän BA.5-epidemian tason ja 2) lähes samalla tasolla kuin huhtikuun alussa (BA.2-aalto) erona on se, että tällä kertaa suurin osa rokotuksista on vanhentunut.

                Ruotsin ja Suomen laumasuojayhteistyö jatkuu.

                 Tässä on erittäin hyvä tilannekatsaus kertakaikkiaan.

                  Sairastettu tauti ei enää auta (vaikka THL niin väittääkin). Uudet rokotukset auttaisivat, mutta niitä ei saa.

                   Tarkistin luvut. Suomessa kuolee ylivoimaisesti eniten asukkaita koronaan koko maailmassa. Johtoasema on vankistunut.

                    Viime aikoina on tullut useita tällaisia äkkikuolemia. Myös nuorten ihmisten. Aikaisemmin näitä ei ollut (= ei ainakaan uutisoitu). Suomesta ei ole toistaiseksi näitä raportoitu (mutta tilanne voi muuttua).

                     Lisää. Näitä ei ole uutisoitu aikaisemmin.

                      Nyt kuolee vanhuksia. Vain noin 7 prosentilla yli 80-vuotiaista on 4. rokote, jonka teho sairaalahoitoa vastaan on vielä yli 80 prosenttia. Koko väestöstä 89 prosentilla 4. rokote on joko vanhentunut tai sitä ei ole saatu.

                       Lapin sairaanhoitopiiri on käytännössä päättänyt noudattaa ECDC:n eikä THL:n suosituksia. Se on hyvä. Kohta 03:35 - 05:32 (Markku Broas).

                       Euroopassa testauksen määrä on lähes kaksinkertaistunut uuden virusaallon myötä. Suomessa testataan noin puolet vähemmän kuin Euroopassa. Myös koronaan kuolleita ja sairastuneita on vähemmän (ja tilastot näyttävät kauniimmilta).

                        ECDC:n jäsenmaissa koronakuolemat raportoidaan samalla tavalla kaikissa. Tiedoksi myös @THLorg .

                         A-Studiossa THL:n Helve yritti ns. kaasuvalotusta, mutta toimittaja puuttui ansiokkaasti asiaan.

                          ECDC:n suositukset ja niiden noudattaminen näkyy hyvin tässä kuvassa.

                           Apteekeilla ja lääkejakelulla ei nähtävästi ole mitään erityisasemaa THL:lle, vaan he eivät saa rokotuksia samalla lailla kuin muutkin rivikansalaiset.

                            Todellisuudessa: - 1. ja 2. rokotukset ajettiin Suomessa läpi samalla aikataululla kuin muissakin maissa. - 3. ja 4. rokotuskierroksen kanssa ollaan oltu koko ajan myöhässä, ja koko ajan pienempi ja pienempi osuus kansalaisista on saanut rokotuksen.

                             ECDC ei ole suositellut rokotusten lykkäämistä. THL "tulkitsee" ECDC:n suosituksia niin, että osa rokotuksista voidaan jättää antamatta. Samaan aikaan THL saa rahaa laumasuojatutkimuksista, ja Suomessa kuolee eniten ihmisiä koronaan koko maailmassa.

                              Tässä YLE:n jutussa, jossa vähätellään koronan vuoksi sairaalahoitoon joutuneiden määrää, jäi sanomatta että Suomi on maailman johtava maa koronakuolemien määrässä.

                              Koronakuolemia leivotaan kovaa vauhtia näkymättömiin. 1) testausta ollaan vähennetty noin 90 prosenttia, ja jos (vanhusta) ei ole testattu, niin kuolemakaan ei voi johtua koronasta. 2) lisäksi THL poistaa 40% jäljelle jääneistä koronakuolemista.

                              Kuolleiden mediaani-ikä on noussut yli 85 vuoteen. Se johtuu todennäköisesti kahdesta seikasta: 1) THL on jättänyt yli 80-vuotiaat ilman rokotesuojaa (kevään 4. rokotukset ovat vanhentuneet) (kuva) 2) nykyiset variantit iskevät erityisesti yli vanhoihin ikäluokkiin

                               Veikkaan että näin tulee käymään myös Suomessa. Koronaan sairastuneet ovat oman onnensa nojassa. Mitä menit hankkimaan tartunnan.

                                THL:ssa on ainakin yksi, joka sanoo asian niinkuin se on.

                                 Jaa sosiaalisessa mediassa

                                 Arkisto