Suomen epidemia 30. kesäkuuta 2022 Ilkka Rauvola Päivitetty

Erikoissairaanhoidossa olevien määrä on lähtenyt äkkijyrkkään kasvuun. Kasvuvauhti 19.6.-28.6. oli 5.6x kuukaudessa (5.9% päivässä). Erikoissairaanhoidossa olevien määrä ei ole milloinkaan aikaisemmin kasvanut näin nopeasti.

  Erikoissairaanhoidon nousun syynä lienee BA.5-variantin 1) ylivoimainen kyky levitä 2) taipumus levitä nimenomaan vanhemmissa ikäryhmissä 3) ikävät oireet: taipumus aiheuttaa oireita syvällä keuhkoissa Johtopäätös: nyt saattaa olla tulossa pahin aalto koko epidemian aikana.

   BA.5:n kyky levitä on ylivoimainen.

    BA.5 leviää nimenomaan vanhemmissa ikäryhmissä.

     BA.5 näyttää aiheuttavan ikäviä oireita (jotka vievät sairaalaan).

      Positiivisten osuus nousee nyt samaa vauhtia kuin BA.1 ja BA.2 -epidemioiden aikana. Huomenna saadaan jäteveden luvut tähän samaan kuvaan.

       Raportoitujen kuolemien määrä tuli alas, mutta se johtui ainoastaan siitä, että THL raportoi saman aikavälin kuolemia (punainen) kuin viime viikolla (sininen).

        Tässä kuvassa on viimeisten kuuden viikon aikana raportoidut kuolemat. BA.2-epidemian kuolemien huippu (11.4.-21.4.) kasvaa yhä.

         Epidemia ei ole mitenkään ohi. Uusia, vielä ikävämpiä variantteja on tulossa.

          Kyseessä näyttäisi olevan ensimmäinen ns. toisen generaation variantti. Leviää nopeasti, ja tartuntoja jo eri puolella maailmaa.

           Tämä BA.2.75 on saanut virus surveillance tutkijat vakavoitumaan. Eli kuulemme tästä vielä. (Onko tämä nyt sitä STM:n viime marraskuussa mainostamaa endemiaa ?)

            Samaan aikaan THL ei enää halua enää estää epidemian leviämistä. Seurauksena kuolemat ja työkyvyttömyys. (Mitä siitä "terveydestä ja hyvinvoinnista" on enää jäljellä muuta kuin irvikuva ?)

             Kun väestön immuniteetti heikkenee laumasuojan myötä, myös jo hävinneksi luullut polio ja tuberkuloosi ovat lähteneet leviämään. Niistäkin ilmeisesti vaietaan. (Löytyy kyllä THL:n tietokannasta. Ja voi olla vaikeampaa laittaa näitä muille koodeille.)

              Kun THL näyttää kuuluvan käpykaartiin, niin tuleva NATO-kumppanimme Viro auttaa torjumaan myös tätä vihollista. Neljännen rokotuksen voi tämän mukaan käydä hakemassa Virosta.

               Päättelen että tämä on Virolle kannattava investointi. - rokotteet on jo - pienellä rahalla saadaan suomalaiset Tallinnaan (hyvästä syystä) ja tukemaan Viron bruttokansantuotetta - mitä matkustusvaltteja Suomi tarjoaa tänä kesänä ?

                Epidemian suurin ja pysyvin vaikutus on vasta tulossa: nopeasti nouseva työkyvyttömien määrä. - Long Covid - uudelleentartuntojen seurauksena tulevat vakavat jälkitaudit: diabetes, Parkinson jne. - poissaolot ovat jo nyt kaksinkertaistuneet

                 Englannissa uudelleentartuntojen osuus näyttäisikin nousseen 13 prosentista 30 prosenttiin. Johtopäätös: lasketaan adjusted positiivisten osuus uudestaan. (THL käytännössä ei raportoi uudelleentartuntoja.)

                  Jos käytetään Englannissa havaittua 30 prosentin uudelleentartuntojen osuutta, niin Suomen uudelleentartunnoilla korjattu positiivisten osuus nousee 44.2 prosenttiin.

                   Jos uudelleentartuntojen osuus BA.5-epidemiassa on 30 prosenttia, niin kevään BA.1 epidemian positiivisten osuuden huippu (50.8% 22.3.2022) saavutetaan runsaan viikon kuluttua (noin 10.7.2022).

                    Tukholmassa jätevedestä löydetyn viruksen määrät ovat lähteneet sellaiseen kasvuun, että talven ja kevään BA.1 ja BA.2 epidemiat jäävät kirkkaasti kakkoseksi.

                     Suomessa jätevedestä löydetyn viruksen määrä kasvaa yhä nopeammin. Kasvuvauhti on noin kaksinkertaistunut viimeisen viikon aikana.

                      Nyt taisi selvitä, miten THL ja KRAR pystyvät sanomaan että tartuntoja on koko ajan vähemmän. Testiin ei pääse. Sinne meni päivärahat ja tulevaisuuden vakuutuskorvaukset. Vielä viime syksynä kansalaisilla oli oikeus päästä testiin. Nyt ei enää.

                       Tällä samalla menetelmällä hoidetaan Long Covid, sairaanhoidossa olevien määrät ja kuolemat pois päiväjärjestyksestä. Vakuutuskorvauksiakaan ei tarvitse maksaa. Sillä korona on ohi.

                        Ja nyt kun testiin ei pääse, ei voi olla mitään uudelleentartuntojakaan. Eikä siis mitään tämän kuvan jälkitauteja. Eli aivohalvaukset, Parkinson, diabetes, Alzheimer -- kukaan ei ota vastuuta niistä. Sillä korona on ohi.

                         Yhteenveto siitä miten koronatartuntojen määrä tullaan ajamaan alas: 1) testiin ei enää pääse 2) jos erehdyit sanomaan että kyseessä on uudelleentartunta, niin tn. silloin ainakaan et pääse testiin 3) vaikka sait positiivisen, sitä ei lasketa jos kyseessä uudelleentartunta

                          Positiivisten osuus on Suomessa Euroonan huipputasoa. Kun reinfektiot (arviolta 13-30 prosenttia tartunnoista) lisätään mukaan, positiivisten osuus nousee 38-45 prosenttiin eli lähes samalle tasolle kuin Portugalissa ja Saksassa. Ja epidemia on vasta kasvamassa.

                           Uudelleentartunta on vaarallisempi kuin ensimmäinen tartunta. Niitä tartuntoja ei kannata hakea itselleen, vaikka THL puhuukin sen puolesta. Riski saada diabetes tai Parkinson moninkertaistuu. Myös mieli horjuu.

                            Koronatartunnat suistavat mielenterveyden pois raiteiltaan. Kuten tästä kuvasta näkyy, mielenterveyden ongelmat ovat jälkisairauksien kaikkein yleisin yksittäinen tautiluokka.

                             Suomessa on puhuttu että lapsilla on mielenterveysongelmia. On syytetty etäkoulua. Näiden lukujen valossa syytä voisi etsiä lähinnä lasten saamista jatkuvista koronatartunnoista.

                              Joka neljäs lapsi tai nuori saa Long Covidin. Mielenterveysongelmat ovat kaikkein yleisin oire. Vaikka tartunnat leviävät kouluissa, niin Suomessa kuitenkin syytetään lasten mielenterveyden ongelmista lähinnä etäkoulua.

                              HUS:n lastenlääkäri Tea Nieminen haluaa de facto edistää lasten mielenterveysongelmia. "Tämä on vaan hyväksyttävä."

                               Yllä oleva lastenlääkäri haluaa tartuttaa koronan omiin lapsiinsa. Aika uskomatonta. Kannattaa harkita, veisikö oman lapsensa tälle vastaanotolle.

                                Tässä on hyvä vertaus. Nämä lasten laumasuojalääkärit todennäköisesti nimenomaan haluavat päästä esille. Olli Posti on muuten Venäjän asialla.

                                 Tässä Tea Nieminen sanoo sen: "on vaan hyväksyttävä tämä tilanne".

                                  Jaa sosiaalisessa mediassa

                                  Arkisto