Suomen epidemia 25. syyskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

THL ei julkaissut tänään (10 vuoden ikäryhmien) tartuntoja, mutta 5 vuoden ikäryhmien tartunnat kyllä (sininen viiva). 5 vuoden luvut ovat kääntyneet kasvuun.

  Kuten kuvasta näkyy, 5 vuoden ikäryhmien tiedot julkaistaan normaalisti hieman 10 vuoden ikäryhmien lukujen (= THL:n otsikon luvut) jälkeen. Katsotaan tätä vähän.

   5 vuoden ikäryhmien raportointi laahaa tällä hetkellä (=eilen) keskimäärin noin 250 tartuntaa jäljessä, kun verrataan 10 vuoden (eli THL:n ilmoitettu tartuntojen määrä) tietoihin. Eilen viive oli 502.

    Tänään raportoitiin 804 tartuntaa (5 vuoden ikäryhmät). Jos oletetaan, että tänään viive palautui takaisin kahden viikon keskiarvoon, niin tämä viiveen kuromisen osuus on noin 278 tartuntaa. Jäljelle jää 804-278=526 tartuntaa.

     Myös testauksen käänne on käsillä. Tänään testien määrä väheni enää 1.0 prosenttia eli vauhti on pudonnut yhteen viidesosaan siitä mitä se on ollut viimeiset kaksi viikkoa. Testien tiedot tulevat 5 päivän viiveellä.

      Positiivisten osuus nousi 4.1 prosenttia päivässä 9.9.-16.9., jonka jälkeen kasvuvauhti on hidastunut yhteen viidesosaan (0.8 prosenttiin päivässä).

       Testien määrän ja positiivisten osuuden kehitys 9.9.-20.9. ovat kuin peilikuvat. Asteikot ovat logaritmisia, eli kasvuprosentit ovat vertailukelpoisia.

        HYKS erityisvastuualueen (erva) sairaanhoidon luvut ovat kasvaneet. Nyt sairaaloissa on noin 1/3 aikaisempien aaltojen huippujen määristä.

         Tässä sairaanhoidossa olevien luvut suhteessa väestöön (14 päivän keskiarvot).

          Kuka muuten keksisi mitä ovat ESH ja PTH a) suomeksi ja englanniksi ja lisäksi "Osasto" (hoito?) englanniksi?

           Tässä HYKS erityisvastuualueen (erva) potilasluvut suomeksi ja englanniksi. Kiitos kaikille. Terveyskeskusten vuodeosastojen osuus kasvoi 20.8.-2.9. ja on hieman pienentynyt sen jälkeen.

            Erikoissairaanhoidossa olevien määrä on kaksinkertaistunut HYKS ervan alueella sen jälkeen kun testausta vähennettiin. Kasvu on 4.3 prosenttia päivässä = 2.5x kuukaudessa.

             Teho-osastolla olevien määrä on kolminkertaistunut (2.75x) HYKS ervan alueella sen jälkeen kun testausta vähennettiin. Kasvu on 9.6 prosenttia päivässä = 16x kuukaudessa. Tehohoito näyttää tulevan noin 10 päivän viiveellä erikoissairaanhoitoon nähden.

              Yhteenveto (HYKS erva): - testausta vähennettiin 28.8. alkaen - 6 päivää myöhemmin erikoissairaanhoidon määrä rupesi nousemaan, vauhti nyt 2.5x kuukaudessa (4.3% päivässä) - siitä 10 päivää myöhemmin teho rupesi kasvamaan, vauhti nyt 16x kuukaudessa (9.6% päivässä)

               Jaa sosiaalisessa mediassa

               Arkisto