Suomen epidemia 17. tammikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

B117-altistukset alkoivat. Tähän mennessä ainakin kolme mahdollista B117-altistusta kouluissa ja päiväkodeissa. Tartuntojen kasvu lähti nousemaan uudelleen (sininen viiva).

  Tänään THL ilmoitti 236 tartuntaa, viive kasvoi 20:llä, eli muuttumattomalla viiveellä laskettujen tartuntojen määrä on 256 (punainen viiva). Viikon keskimääräinen kasvu nousi takaisin positiiviseksi.

   Pirkanmaalla 7 päivän ilmaantuvuus nousee. HUS-alueen nousu on hidastunut.

    Päijät-Hämeen ilmaantuvuuden nousu on hieman hidastunut. Muualla tullaan alaspäin.

     Pohjois-Savossa on puhjennut nopeasti paheneva epidemia.

      Pohjois-Savossa 7 päivän ilmaantuvuus on 6.1. jälkeen noussut keskimäärin 18.8 prosenttia päivässä, eli tällä vauhdilla tartuntojen määrä 170-kertaistuu kuukaudessa. Suuri osa tartunnoista liittyy kouluihin.

       Pohjois-Savon epidemia on keskittynyt Kuopioon ja Siilinjärvelle. Sairaanhoitopiiri ei raportoi lukuja, vaan luvut tulevat viiveellä THL:n kautta.

        Kuopiossa 7 päivän ilmaantuvuus on noussut koko epidemian korkeimmalle tasolle.

         Kuopiossa testauksen määrä suhteessa väestön määrään väheni tammikuussa, kunnes kaksi päivää sitten ruvettiin käymään testeissä. (Välipäivien korkeat luvut johtuvat todennäköisesti siitä, että edellisen viikon määrät on raportoitu myöhässä).

          Pohjois-Savossa positiivisten osuus on noussut maan korkeimmalle tasolle (4.8 prosenttia, viikon keskiarvo).

           Pohjois-Pohjanmaalla tilanne on päinvastainen. Siellä epidemia näytetään saadun hallintaan, ja 7 päivän ilmaantuvuus on laskenut.

            Oulussa 7 päivän ilmaantuvuus on pudonnut nyt viiden päivän ajan.

             Kainuussa 7 päivän ilmaantuvuus nousee edelleen. Lapissa tilanne paranee edelleen.

              Tässä tilanne Kainuussa. Uudet tartunnat ilmoitetaan ilman viivettä. 7 päivän ilmaantuvuuden nousu näyttäisi ehkä olevan hidastumassa.

               Ahvenanmaalla altistumisia on ollut päiväkodeissa, kouluissa ja ravintoloissa. Tartuntojen määrä nousi huippuunsa 2-3 viikkoa myöhemmin.

                Jaa sosiaalisessa mediassa

                Arkisto