Suomen epidemia 7. joulukuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Epidemian kasvu hidastuu. Muuttumattomalla viiveellä laskettujen tartuntojen kasvu väheni keskimäärin 0.1 prosenttiin päivässä viimeisen viikon aikana (sininen viiva).

  Tänään THL ilmoitti 250 tartuntaa (sininen palkki). Kun siihen lisätään viiveen muutos (+92), saadaan muuttumattomalla viiveellä laskutuksi tartuntojen määräksi 342 (punainen viiva). Kasvu on nyt viidettä päivää miinuksella (sininen viiva).

   Se, että kasvu on hidastunut, ei vielä tarkoita sitä, että kaikki on ennallaan. Sairaanhoidossa olevien määrä tulee vähintään 7-10 päivän viiveellä, ja kuolemien määrä noin 3 viikon viiveellä. Tartuntojen pahin päivä oli 25. marraskuuta.

    Tässä 50 pahimman epidemian kehitys viikon aikana. Niiden kuntien osuus, joissa tilanne on paranemassa, on noussut 6 prosentista (30.11.) 34 prosenttiin. Samalla ilmaantuvuuden mediaani on laskenut 218:sta 186:een (-15%).

     Tänään niitä kuntia, joissa tilanne parani, oli 50 prosenttia enemmän kuin niitä, joissa tilanne huononi. Rautalammella tilanne huononi ja Pohjois-Satakunnassa parani.

      Tässä ne kunnat, joiden epidemia paheni sekä viimeisen viikon aikana että tänään. Yhteensä 7 kuntaa.

       Satakunnassa tartuntojen määrä on lähtenyt laskemaan 3-4 päivää sen jälkeen, kun altistumisten määrä ollaan saatu laskemaan. Lisätiedot: altistumiset.fi .

       Jaa sosiaalisessa mediassa

       Arkisto