Suomen epidemia 10. maaliskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Ilmaantuvuus laskee edelleen: Ahvenanmaa, Satakunta, Etelä-Savo ja Vaasan SHP hidastuvat selvästi, Varsinais-Suomi on lakannut nousemasta, mutta Helsinki ja Espoo nousevat.

  Ei ehkä ole syytä olla kuitenkaan hirveän positiivinen: tartuntojen määrä näyttää lähteneen nousemaan uudelleen 8.3. minimin jälkeen. Syy on pääasiassa Helsingissä (jossa ilmaantuvuus nousee joka päivä) sekä Vantaalla ja Espoossa, joissa tuli tänään paljon uusia tartuntoja.

   Helsingissä 7 päivän ilmaantuvuus on noussut lähes taukoamatta. Eilen ja tänään tartuntojen määrä nousi lähes 4.3. huipun tasolle. Lisäksi Helsingin ilmaantuvuus on noussut lähes Vantaan tasolle, suhteessa suuremmasta jäljittäjien määrästä huolimatta. Ei lupaa hyvää.

    Espoossa sekä yhden päivän tartunnat että 7 päivän ilmaantuvuus nousi uuteen ennätykseen. Nousua tuli yhdessä päivässä 8.4 prosenttia. Helsingissä ilmaantuvuus on kuitenkin 58 prosenttia korkeammalla ja Vantaalla 70 prosenttia korkeammalla.

     Myös Vantaalla tartunnat nousivat ja sivusivat helmikuun 26. päivän ennätystasoa. 7 päivän ilmaantuvuus kuitenkin laskee edelleen, mikä johtuu matalista (raportoiduista) tartuntojen määristä aiemmin tällä viikolla.

      Testien määrä on noussut uuteen ennätykseen, mutta kasvuvauhti on pienentynyt.

       HUS:n alueella testien määrä on hiihtolomien alkamisen jälkeen ollut hienoisessa nousussa.

        HUS:n alueella ongelmat eivät ole ainakaan testauksessa. Ajan saa alle tunnin päähän. Positiivisten testitulosten osuus on HUS:n alueella 4-5 prosentin luokkaa, ja ollut melko tasainen viimeisen 3 viikon ajan.

         Alle 20-vuotiaiden osuus tartuntojen kasvusta on kaksinkertaistunut (runsaassa viikossa) sen jälkeen kun koulut avattiin HUS:n alueella 1. maaliskuuta.

          Viikon lähiopetus tuhosi hiihtolomien vaikutuksen Uudellamaalla. 19.2. jälkeen alle 20-vuotiaiden osuus tartuntojen kasvusta putosi puoleen, mutta on nyt noussut aikaisemman ennätyksen (22.2.) yläpuolelle. Lisäksi tänään on ollut massiivinen määrä uusia altistuksia. Great.

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto