Suomen epidemia 8. elokuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu kiihtyy (HUS ja Pohjois-Pohjanmaa etunenässä). Tänään tartuntojen määrä ja 7 päivän ilmaantuvuus ylittivät maaliskuun huipun.

  Nykyisellä tartuntojen kasvuvauhdilla 10 päivän päästä tartuntoja on vajaa 1000 päivässä. Ennuste on tullut alas - viikko sitten oltiin jo yli 1200:n vauhdissa.

   Tänään THL korjasi eilisen virheen ja ilmoitti 1322 tartuntaa, poisti yhden tartunnan, ja tunnettu raportoinnin viive pieneni 242 tartunnalla. Yhteensä 1322+1-242=1081 (punainen viiva).

    Eliminoin THL:n eilisen virheen myöhemmin. Sitten: tänä viikonloppuna THL otti kiinni raportoinnin viivettä yhteensä 25 tartunnan verran, kun viime viikonloppuna luku oli 50 ja kaksi viikkoa sitten 52. Nämä siis lisäävät viikonloppuisin ilmoitettuja määriä.

     Suomessa on nyt kolmena päivänä peräkkäin ollut 100 henkeä sairaanhoidossa (vaaleanpunainen viiva). 10 päivän ennuste (viikon keskiarvolle) = 119 (+22 prosenttia).

      HUS ilmoitti tänä viikonloppuna 13 prosenttia enemmän tartuntoja kuin edellisenä viikonloppuna.

       Tänään raportoitiin 5 uutta kuolemaa, jotka ovat tapahtuneet keskimäärin 45 päivää aikaisemmin. Mukana oli ainakin yksi jo puoli vuotta sitten tapahtunut kuolema (vihreä viiva). Kuolemien raportoinnin viive on nyt 54 vuorokautta (keltainen viiva).

        Ylläoleva 54 vuorokauden viive tarkoittaa, että 4. aallon kuolemia ei vielä liiemmin ole raportoitu (mutta niitä kyllä *on* raportoitu). Syyskuun puoliväliin mennessä tilanne on kääntynyt päinvastaiseksi.

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto