Suomen epidemia 24. kesäkuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvuvauhti on noussut koko vuoden korkeimmalle tasolle. Sairaanhoitopiirien ilmoittamista luvuista laskettu kasvu (vaaleanpunainen viiva) nousi 4.9 prosenttiin, eli tartuntojen määrä 4.2-kertaistuu kuukaudessa jos nykyinen vauhti pysyy.

  Myös päiväkohtainen kasvu nousi vuoden korkeimmalle tasolle (12.3%). Tänään THL ilmoitti 123 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja tunnettu raportoinnin viive kasvoi 24 tartunnan verran. Muuttumattomalla viivellä laskettu uusien tartuntojen määrä on 123+0+24=147.

   HUS:n alueen ilmoitettujen tartuntojen määrä on ruvennut kasvamaan 17.6. minimin jälkeen. Viimeisen kolmen päivän aikana kasvu on kiihtynyt.

    Pirkanmaalla 7 päivän ilmaantuvuus on lievässä nousussa.

     HUS:n alueella ilmaantuvuus on noussut pääasiassa pääkaupunkiseudulla ja (Lahden) radan varressa.

      Ilmaantuvuus nousee lähes kaikissa kuvan sairaanhoitopiireissä. Ainoa sairaanhoitopiiri, missä ilmaantuvuus ei ole toistaiseksi noussut, on Vaasa.

       Sekä Itä-Savossa että Etelä-Savossa ilmaantuvuuden nousu on tasoittunut.

        Pohjois-Savossa, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla on toistaiseksi ollut rauhallista.

         Kainuussa ilmaantuvuus on noussut nopeasti.

          Tässä voi olla evidenssiä rokotusten tehosta: Kainuussa tartuntoja ei juurikaan ole tullut yli 60-vuotiaille, ja yli 75-vuotiaille ei lainkaan. Alle 20-vuotiaiden ilmaantuvuus on noin 50 prosenttia korkeampi kuin 20-59 -vuotiaiden.

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto