Suomen epidemia 16. elokuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä vähenee, mutta positiivisten osuus on pysynyt paikallaan, eli tartuntojen väheneminen johtuu todennäköisesti testien määrän vähenemisestä.

  Tänään THL ilmoitti 451 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja tunnettu raportoinnin viive kasvoi 36 tartunnan verran. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä = 451+0+36=487 (punainen viiva).

   Testien määrä nousi koulujen alkamiseen saakka ja on sen jälkeen tullut alas noin 5 prosenttia. Testien raportoinnin viive on noin 5 päivää.

    Positiivisten osuus pysyi sillä korkeammalla tasolla, jolle se nousi päivää aikaisemmin (11.8.).

     Testauksen viive näyttää normaalilta. Eli tartuntojen väheneminen johtunee ennemminkin testien määrän vähenemisestä kuin siitä, että testaus olisi ruuhkautunut.

      Tässä yleiskuva testien raportoinnista. Viiveen pituus vaihtelee päivittäin. Suurin osa testien määristä raportoidaan kaksi päivää näytteenoton jälkeen. Sunnuntaisin ja maanantaisin raportoidaan selvästi vähemmän testejä.

       Ilmaantuvuus laskee kaikissa ikäryhmissä. Alle 15-vuotiailla käänne ilmaantuvuudessa tapahtui vasta tänään.

        Englannissa alle 20-vuotiaita on kuollut 2.7 kertaa niin paljon nykyisessä aallossa tähän mennessä (punainen) kuin 2. aallossa viime talvena (sininen).

         Englannissa alle 18-vuotiaita on joutunut sairaalaan 2.6 kertaa niin paljon kuin edellisessä aallossa. Sairaanhoitoon otetuista on tässä aallossa kuollut tähän mennessä noin 0.3 prosenttia.

          Jaa sosiaalisessa mediassa

          Arkisto