Suomen epidemia 7. kesäkuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Kasvuprosentti pysyy edelleen paikallaan. Tartuntojen määrä vähenee 3.2 prosenttia päivässä (-62 prosenttia kuukaudessa tällä vauhdilla).

  Tänään THL ilmoitti 55 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja tunnettu raportoinnin viive kasvoi 7:llä tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä on 55+0+7=62 (vs. 66 viikkoa aikaisemmin).

   Testauksen määrä on pitänyt melko hyvin, vaikka tartuntoja onkin vähemmän.

    Tulos: positiivisten osuus on pudonnut lähes 50 prosenttia viimeisen kolmen viikon aikana. Tämä suunta on hyvä. Mitä alempana ollaan, sen parempi.

     55-vuotiaat ja sitä vanhemmat ovat käyneet ahkerasti hakemassa 1. rokotteen. Sitä nuoremmilla ikäryhmillä into käydä hakemassa rokote näyttää laantuvan.

      Haluttomuus käydä hakemassa 1. rokotus ei koske HUS:n aluetta. Siellä rokotuksissa on käyty.

       Keski-Pohjanmaalla, missä oli paha epidemia toukokuussa, myös nuoremmat ikäryhmät ovat käyneet ahkerasti rokotuksissa (1. annos).

        Haluttomuutta käydä hakemassa 1. rokotus näyttäisi olevan niissä sairaanhoitopiireissä, joissa ei ole viime aikoina ollut paljoakaan tartuntoja. Mutta ei kaikissa. Tässä Satakunta.

         Tässä toinen esimerkki siitä, miten nuorempien ikäryhmien määrät ovat tähän menessä pudonneet aika lailla: Etelä-Savo.

          Toisaalta Lapissa 1. rokotetta ottamaan on menty innokkaasti.

           Länsi-Pohjassa yli 55-vuotiaat ovat hakeneet 1. rokotetta hyvin, sitä nuoremmilla ikäryhmillä määrät eivät ole nousseet enää samalle tasolle.

            Jaa sosiaalisessa mediassa

            Arkisto