Suomen epidemia 22. huhtikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen väheneminen hidastui. Suurimmissa kaupungeissa (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Lahti ja Oulu, mutta ei Turku eikä Kuopio) 7 päivän ilmaantuvuus on ruvennut kasvamaan.

  Tänään THL ilmoitti 280 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja tunnettu raportoinnin viive pieneni 3 tartunnan verran. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä on 280-3=277 (punainen viiva).

   Testeissä käyminen vähenee nopeasti koko maassa.

    Vaikka ilmaantuvuus vähenee vielä, niin ilmaantuvuuden muutos (=derivaatta) nousee usealla alueella. Tässä Uusimaa, missä 14 päivän ilmaantuvuuden muutos lähti nousemaan 7.4. ja 7 päivän ilmaantuvuuden muutos on noussut 2.4. lähtien.

     Helsingissä 7 päivän ilmaantuvuus on lähtenyt nousemaan.

      Myös Espoossa 7 päivän ilmaantuvuus on lähtenyt nousemaan.

       Niinikään Vantaalla 7 päivän ilmaantuvuus nousee.

        Tampereella ilmaantuvuus on ollut nousussa 10.4. jälkeen . Vauhti on ollut keskimäärin 4.2 prosenttia päivässä eli tällä vauhdilla tartunnat 3.5-kertaistuvat kuukaudessa.

         Lahdessa 7 päivän ilmaantuvuus on ollut laskusuunnassa mutta nousi tänään.

          Oulun kuvaa piti suurentaa, jotta nousu näkyy. Ilmaantuvuus on nyt noin 3.5 kertaa pienempi kuin Tampereella. Nousu alkoi 11.4., ja nousuvauhti on ollut keskimäärin 8.8% päivässä (tällä vauhdilla 12x kuukaudessa).

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto