Suomen epidemia 31. elokuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu hidastui. 10-14 -vuotiaiden tartunnat kasvavat, mutta 5-9 -vuotiaiden ilmaantuvuus on ruvennut vähenemään (hyvä kehitys Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa). Testien määrä nousi uuteen ennätykseen.

  Regressioviiva (vaaleanpunainen) pysyttelee sinnikkäästi negatiivisen puolella. Tänään THL ilmoitti 617 tartuntaa, poisti 5, ja tunnettu raportoinnin viive pieneni 142 tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä = 617+5-142=480 (punainen viiva).

   5-9 -vuotiaiden ilmaantuvuus väheni tänään, mutta 10-14 -vuotiaiden ilmaantuvuus nousee edelleen.

    Yli 20-vuotiaiden ilmaantuvuus laskee lähes kaikissa ikäryhmissä. Mutta vaikka koko maan ilmaantuvuus laskee, niin useassa sairaanhoitopiirissä luvut nousevat edelleen.

     Otetaan esimerkki. 35-39 -vuotiaiden ilmaantuvuus on kääntynyt laskuun Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Kainuussa, mutta nousee useassa muussa sairaanhoitopiirissä.

      Uudellamaalla ilmoitettujen tartuntojen ilmaantuvuus on pysynyt lähes paikallaan. Toivottavasti ei johdu siitä että @THLorg ylläpitämä omaolo kaatuilee ja testeihin ei pääse.

       18 prosenttia sairaanhoitopiirien ilmoittamista yli 75-vuotiaiden tartunnoista on hävinnyt THL:n prosessissa 30.9.2020 jälkeen. Oliko heillä positiivinen tulos testistä? Ja kuolemat siis eivät ole koronasta johtuvia? Muissa ikäryhmissä ei esiinny vastaavaa.

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto