Suomen epidemia 24. heinäkuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu kiihtyy edelleen. Korkeiden lukujen syy on Varsinais-Suomessa, missä ilmoitettujen tartuntojen määrä on lähtenyt koko epidemian suurimpaan nousuun. Myös Uudenmaan tartunnat nousivat uuteen 4. aallon ennätykseen.

  Tänään THL ilmoitti 570 tartuntaa, poisti 10 tartuntaa, ja tunnettu raportoinnin viive pieneni 60 tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä = 570+10-60=520 (punainen viiva).

   Varsinais-Suomessa ilmoitettujen tartuntojen määrä on lähtenyt koko epidemian suurimpaan nousuun. 19.7. jälkeen päivittäin ilmoitettujen tartuntojen kasvuvauhti on ollut keskimäärin 13.3 prosenttia päivässä (tällä vauhdilla 42x kuukaudessa).

    Varsinais-Suomessa tartuntojen kasvu on suurinta 15-19 -vuotiailla ja 20-24 -vuotiailla. Myös 25-29 -vuotiaiden saamat tartunnat ovat lähteneet nousuun. Nämä luvut tulevat noin 1-2 päivää suuremmalla viiveellä kuin tartunnat, eli nämä tulevat vielä kasvamaan.

     Ilmaantuvuus kasvaa pääasiassa Turussa ja sen naapurikunnissa. Puolet sairaanhoitopiiristä on säästynyt tartuntojen nousulta.

      Suurin osa Varsinais-Suomen tartuntojen määrän kasvusta on tapahtunut Turussa.

       Nykyisellä tartuntojen kasvuvauhdilla kevään maksimi saavutetaan Turussa noin viikon päästä.

        Myös Salossa tartuntojen määrä nousee nopeasti. Vapun epidemian jälkeen tilanne ehtikin rauhoittua moneksi kuukaudeksi.

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto