Suomen epidemia 30. toukokuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä vähenee edelleen lähes kaikissa sairaanhoitopiireissä. Vain Etelä-Savossa ja Itä-Savossa ilmaantuvuus on edelleen koholla.

  Tänään THL ilmoitti 63 tartuntaa, poisti yhden, ja tunnettu raportoinnin viive kasvoi 41 tartunnan verran. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä on 63+1+41=105 (punainen viiva).

   Testauksen määrä on vähentynyt 24 prosenttia maaliskuun huipulta, kun taas tartuntojen määrä on vähentynyt noin 80 prosenttia maaliskuun huipusta. Näin päin sen pitääkin olla.

    Positiivisten testitulosten osuus laskee edelleen. Hyvä.

     Neljäs aalto on alkanut Englannissa 4. toukokuuta: sekä tartuntojen määrä että nyt myös kuolemien määrä on lähtenyt nousemaan, rokotuksista huolimatta. Syynä on todennäköisesti Intian variantti (uusi variantti = uusi epidemia).

      Suomen epidemia tulee noin 42 päivää Englannin jäljessä (3. aalto eli brittivariantti, huippu 23.3.2021). Jos tämä viive pitää paikkansa myös Intian variantin aallossa, Suomessa tartunnat rupeavat kasvamaan noin 15. kesäkuuta.

       Suomessa rokotusten määrä tulee olemaan suunnilleen samalla tasolla 15.6. kuin mitä se oli Englannissa 4.5. kun todennäköisesti Intian variantista johtuva 4. aalto alkoi.

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto