Suomen epidemia 1. joulukuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Kasvu jatkuu. Isoissa kaupungeissa 7 päivän ilmaantuvuus lähti nousemaan, Oulussa ja Salossa kovat kasvu jatkuu, ja tauti lähti leviämään uudestaan kuntiin.

  Tänään THL ilmoitti 550 tartuntaa. Niistä 170 aiheutui siitä, että THL otti kiinni raportoinnin viivettä. Jäljelle jää 380 (punainen viiva).

   THL purki viivettä ja ilmoitti Pirkanmaalle tänään 119 tartuntaa. Jäljellä on normaali noin kahden päivä tartuntoja vastaava määrä. Päijät-Hämeessä eniten tartuntoja suhteessa väestöön, siitä huolimatta viive kasvoi.

    Leviäminen jatkuu. Tänään tauti levisi taas yhteen uuteen kuntaan, ja kuntien keskimääräinen ilmaantuvuus nousee edelleen.

     Tässä ne kunnat, joissa 7 päivän ilmaantuvuus on tänään ollut korkein. Punaisissa ilmaantuvuus nousee, vihreissä joko pysyy paikallaan tai laskee. Aika paljon punaista tässä kuvassa.

      Tässä tartuntojen määrän kehitys viimeisen viikon aikana. Punaisissa määrä on kasvanut edellisestä viikosta, vihreissä pienentynyt. Oulussa ja Lahdessa on ollut suurin kasvu tartuntojen määrässä. Monessa kunnassa ei vielä viikko sitten ollut tartuntoja lainkaan.

       Tässä niissä kunnissa, jotka nyt ovat pahimmassa tilanteessa, tapahtunut kehitys viimeisen viikon aikana. 10 prosentilla tilanne parani ja 90 prosentilla tilanne huononi viimeisen viikon aikana.

        Sitten hyviä uutisia. Niistä kunnista, jotka olivat viikko sitten pahimmassa tilanteessa, 70 prosenttia on parantanut tilannettaan. Niiden tilalle on noussut uusia kuntia. Tilanne näyttää hyvin dynaamiselta. Koronaa lyödään tainnoksiin ympäri maata.

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto