Suomen epidemia 7. huhtikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä näyttää edelleen laskevan nopeaa vauhtia. Kuitenkin myös testien määrä laskee edelleen.

  Tänään THL ilmoitti 348 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja raportoinnin viive pieneni 4 tartunnalla, yhteensä 348-4=344 (punainen viiva).

   Tänään testejä raportoitiin normaalia suuremmalla viiveellä. Testien määrä on vähentynyt noin 19 prosenttia kahdessa viikossa. Raportoinnin viiveen vuoksi testien määrät ovat luotettavat ainoastaan suunnilleen lauantaihin 3.4. asti (kuva).

    Tänään raportoidut testit saivat aikaan sen, että positiivisten osuus putosi selvästi. Myöhässä olevia tartuntoja ja testejä saattaa tulla vielä tämän jälkeenkin.

     Tänään poistettiin kaksi alle 30-vuotiaiden kuolemaa. Nyt on THL:n mielestä vain yksi alle 30-vuotias kuollut koronaan. Herää kysymys: mikä toinen tauti tappaa alle 30-vuotiaita kiihtyvällä tahdilla Suomessa?

      Tässä THL:n tänään ilmoittamat tartunnat. Uudellamaalla tartunnat on raportoitu hämmästyttävän nopeasti, suurin osa ainoastaan yhden päivän viiveellä. Suurimmassa osassa sairanhoitopiirejä ilmaantuvuus laski.

       0-29 -vuotiaitten kuolemia on poistettu kuusi (6) kertaa niin paljon (85 prosenttia kuolemista) kuin seuraavan ikäryhmän kuolemia (30-40, 14 prosenttia). Jokin muu tauti näyttää iskevän nimenomaan alle 30-vuotiaisiin.

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto