Suomen epidemia 12. lokakuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Kova kasvu jatkuu. Kouluikäisten tartuntojen kasvu nousee nopeasti. Mutta sitten kerrankin hyvä uutinen: yli 50-vuotiaiden tartuntojen kasvu on ruvennut hidastumaan.

  Nopea tartuntojen kasvu näkyy hyvin. Tänään THL raportoi 214 tapausta (punainen). Tämän lisäksi on 125 tapausta, joita THL ei ole vielä raportoinut (vaaleanpunainen). Tämä viive kasvoi 14:lla eilisestä.

   Tämän päivän 214 tartunnasta oli HUS-alueella yli puolet. Vaasassa tänään sairaanhoitopiiri raportoi 60 tartuntaa ja THL (tässä kuvassa) 60 Vaasan SHP:n aiemmin raportoimaa tartuntaa. Myös Keski-Suomessa lisää tapauksia.

    Tässä 14 päivän arvioitu ilmaantuvuus sairaanhoitopiireittäin. Vaasa nousee edelleen. Varsinais-Suomi, Kanta-Häme, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Länsi-Pohja ja Lappi yli leviämisrajan (25). Mutta on siellä niitäkin joilla menee hyvin.

     Suomen 14 päivän ilmaantuvuus on nyt ohittanut kevään korkeimman tason. Myös 14 päivän ilmaantuvuuden muutosnopeus (punainen viiva) on nyt koko epidemian ennätystasolla. 7 päivän ilmaantuvuus ja sen muutosnopeus ovat vielä korkeammalla tasolla.

      ... ilmaantuvuus nousee, niin tartunnan saaneiden prosenttiosuus näyttäisi nousevan.

       Jaa sosiaalisessa mediassa

       Arkisto