Suomen epidemia 11. elokuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tänään yli 900 muuttumattomalla viiveellä laskettua tartuntaa. Vaikka pahin festarihuippu lienee jo ohi, niin 15-29 -vuotiaiden ilmaantuvuus on lähtenyt uuteen nousuun.

  Tänään syntyi uusi ennätys yhden päivän tartunnoissa. THL ilmoitti 844 tartuntaa, poisti yhden, ja viive kasvoi 62 tartunnan verran, yhteensä 844+1+62=907 (punainen viiva).

   15-29 -vuotiaiden saamien tartuntojen määrä on lähtenyt kasvamaan uudestaan. Edellinen (festarien aikainen) huippu ilmaantuvuudessa on jo ohitettu. Myös kaikkien alle 20-vuotiaiden ilmaantuvuus kasvaa ripeästi.

    Suomi turvaa rokotuksiin, ja muihin toimenpiteisiin ryhtymistä vältellään. Voi olla että näitä päätöksiä joudutaan vielä korjaamaan, sillä rokotteet eivät näytäkään olevan järin tehokkaita Deltaa vastaan.

     Samasta syystä (= koska rokotteet eivät ole riittävän tehokkaita) voi vielä käydä niin ettei koronapassista tule mitään. Jäljelle jää vain yksi todellinen vaihtoehto: tukahduttaminen.

      Sairaanhoidossa olevien määrä on kasvanut, mutta sairaanhoidossa olevien suhde uusiin tartuntoihin on laskenut. Sairaanhoidossa olevien määrä on tällä hetkellä noin 14 prosenttia päivittäisestä tartuntojen määrästä (musta viiva).

       Jo toteutuneiden tartuntojen perusteella laskettu sairaanhoidon ennuste osoittaa noin 10 prosentin lisäystä seuraavien 10 päivän aikana.

        Englannissa (alue, ei maa) koko väestön ilmaantuvuus (musta viiva) alkoi kasvaa 2. elokuuta eli on nyt kasvanut 10 päivän ajan. Lähes kaikkien ikäryhmien ilmaantuvuus kasvaa.15-19 -vuotiaiden ilmaantuvuus on lähes lakannut alenemasta.

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto