Suomen epidemia 15. helmikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Satakunnassa tilanne on huonontunut nopeasti. Uudellamaalla, Vaasassa ja Lapissa ilmaantuvuus kasvaa, mutta hitaammin. Myös Etelä-Pohjanmaalla ilmaantuvuus kasvaa, mutta taso on matala. Muualla tilanne paranee.

  Tänään THL ilmoitti 343 tartuntaa, poisti 0 ja viive kasvoi 13:lla: Muuttumattomalla viiveellä laskettu tartuntojen määrä on 343+13=356 (punainen viiva).

   Tänään ilmoitettiin 161 uutta uusien varianttien tartuntaa. Kasvuvauhti on vähentynyt huomattavasti. Tässä on oletettu, että kaikki ilmoitetut tartunnat ovat normaalijakautuneet edellisen kahden viikon ajalle.

    Jos oletetaan, että ilmoitetut uusien varianttien tartunnat ovat normaalijakautuneet 2 viikon ajalle, niin uusien varianttien tartunnat näyttävät kasvaneen suunnilleen samaan aikaan kuin vanhankin variantin tartunnat.

     4.9 prosentin kasvuoletuksella (päivittäinen kasvu) uusien tartuntojen osuus kasvaa kyllä nopeammin kuin vanhan variantin tartunnat, mutta selvästi hitaammin kuin aikaisemmassa ennusteessa.

      Uudenmaan ilmaantuvuuden nousu on hidastunut. Satakunnassa ilmaantuvuus nousee nopeasti.

       Vaasan alueen ilmaantuvuuden nousuvauhti on ehkä hidastunut. Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa ilmaantuvuus nousee hitaasti, mutta on edelleen matalalla tasolla.

        Etelä-Pohjanmaalla ilmaantuvuus nousee Vaasan mukana. Keski-Suomessa ja Itä-Savossa tilanne paranee.

         Tilanne paranee näillä kaikilla alueilla (Pohjois-Savo, Keski-Pohjanmaa ja Pohjois-Pohjanmaa).

          Kainuussa ja Länsi-Pohjassa tilanne paranee. Lapissa ilmaantuvuuden nousu on ehkä taittunut.

           Koko maassa altistumisten määrä (tapahtumat kpl) on noussut samalle tasolle kuin marraskuun epidemian aikana. altistumiset.fi ja @Tqwerty123a +Tiimi seuraavat tilannetta.

           HUS:n alueella ilmaantuvuus on noussut 17.1. jälkeen keskimäärin 1.7 prosenttia päivässä. Viime päivien aikana kasvuvauhti on hidastunut. Suurissa kunnissa (paitsi Espoossa) ilmaantuvuus on kuitenkin kasvanut edelleen.

            7 päivän ilmaantuvuus (eli tartuntojen määrä viikossa per 100 000 asukasta) on kasvanut kaikissa muissa HUS-alueen kunnissa paitsi Espoossa ja Nurmijärvellä.

             Jaa sosiaalisessa mediassa

             Arkisto