Suomen epidemia 8. huhtikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrät ovat ruvenneet kasvamaan useassa sairaanhoitopiirissä pääsiäisen jälkeen. Luvuissa on edelleen normaalia enemmän viivettä.

  Tänään THL ilmoitti 426 tartuntaa, poisti yhden ja raportoinni viive kasvoi 53 tartunnalla. Muuttumattomalla viivellä laskettu tartuntojen määrä (480) nousi pääsiäisen aallonpohjasta.

   Testien määrän putoaminen hidastui. Nyt pudotusta on 17.3. jälkeen tullut 18.2 prosenttia, kun jouluna pudotus oli 52 prosenttia.

    Kahden viimeisen päivän aikana positiivisten osuus on nousst trendiviivan yläpuolelle. Jos luvut pysyvät samalla tasolla, keskiarvo seuraa perässä.

     STM:n tilannekatsauksessa valtioneuvostolle on tänään selvästi näytetty, miten 13-15 vuotiaiden ilmaantuvuus lähti tulemaan jyrkästi alas noin 5 päivää (eli itämisajan verran) viimeisen 7-9 luokkien koulupäivän jälkeen. Väri vaihdettu.

     Samasta kuvasta käy ilmi, että etäkoulussa olleiden 16-18 -vuotiaiden ilmaantuvuus lähti ensin hidastumaan noin viikkoa aikaisemmin, ja lähti laskemaan 2-3 päivää myöhemmin kuin 13-15 -vuotiaiden ilmaantuvuus.

      Sen sijaan lähikoulussa olleiden 7-9- ja 10-12 -vuotiaiden ilmaantuvuudet nousivat noin 10-12 prosenttia, ja rupesivat vähenemään vasta 1-2 viikkoa myöhemmin. Sivu 24.

      Ennen pääsiäistä tapahtunut lasku 7 päivän ilmaantuvuudessa on hidastunut Uudellamaalla. Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla ilmaantuvuuden lasku näyttää pysähtyneen.

       Kanta-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa tilanne on nopeasti parantunut. Myös Päijät-Hämeessä tilanne on rauhoittunut. Kymenlaakson nousu on hidastunut.

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto