Suomen epidemia 28. syyskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu jatkuu. Testien määrä vähenee - ja positiivisten osuus nousee - entistä nopeammin. Tartuntojen määrä on lähtenyt kasvuun myös Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

  Tänään THL ilmoitti 409 tartuntaa, poisti yhden, ja tunnettu raportoinnin viive kasvoi 56 tartunnalla. Sairaanhoitopiirien lukuihin perustuva uusien tartuntojen määrä = 409+1+56=466 (punainen viiva).

   Testien määrä vähenee entistä nopeammin. 23.9. testien määrä (viikon keskiarvo) pieneni 5.5 prosenttia = -82 prosenttia kuukaudessa.

    Tässä sama kuva logaritmisella asteikolla. Pienen tauon jälkeen testien määrän väheneminen on jatkunut entistä vauhtia. Sama kasvu = sama käyrän kulmakerroin (riippumatta siitä, kuinka suuresta luvusta on kyse.).

     Tässä on syy tartuntojen kasvuun: positiivisten osuus on 20.9.-23.9. noussut 6.4 prosenttia päivässä = 6.4x kuukaudessa (eli vielä nopeammin kuin millä vauhdilla testien määrä on vähentynyt).

      Tässä yhteenveto tilanteesta. Positiivisten osuus nousee nopeammin kuin testien määrä vähenee. Tulos: tartuntojen määrä on lähtenyt kasvamaan.

       Sairaanhoitoon joutuneiden osuus 10 päivää aikaisemmin todetuista tartunnoista on yli kaksinkertaistunut elokuun puolivälin jälkeen.

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto