Suomen epidemia 5. lokakuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Vaasan epidemian ilmaantuvuus nousi kolme kertaa leviämisvaiheen rajan yläpuolelle. Myös HUS-alueen epidemia kasvaa voimakkaasti.

  Tänään THL ilmoitti 164 tartuntaa (punainen). Tämän lisäksi SHP:t ovat ilmoittaneet 120 tartunnasta, jotka eivät vielä näy THL:n luvuissa (vaaleanpunainen).

   THL ilmoitti tänään 164 tartuntaa. HUS:n epidemia kasvaa voimallisesti: tänään ensi kertaa syksyn aikana yli 100 tartuntaa päivässä. Myös Etelä-Pohjanmaalla ja Lapissa epidemia pahenemassa.

    Tässä viimeisen kahden viikon tartunnat. Mukana arvio SHP:den ilmoittamista määristä sikäli kun ne ylittävät THL:n ilmoittamat määrät. Vaasan 14 vrk ilmaantuvuus nyt 76.6 eli 50% leviämisvaiheen ylärajan (50) yläpuolella. Tälle vaiheelle ei ole vielä nimeä.

     Suomi on noussut leviämisvaiheeseen: ilmaantuvuus nyt arviolta 27.07. Vaasan tilanne akuutti. Tilanne paranee 5 ja huononee 16 sairaanhoitopiirissä.

      Vaasassa ei testata sen enempää kuin ennenkään, vaikka epidemia riehuu. (Tai sitten ei ole ilmoitettu THL:lle.)

       Tänään 20-30 -vuotiaiden osuus uusista tartunnoista nousi selvästi, samalla kun HUS:n osuus uusista tartunnoista nousi selvästi.

        20-30 -vuotiaiden määrän kasvuprosentti ei ole korkein, mutta niiden osuus on niin suuri, että kasvu todella näkyy. Vaasasta tulee kohta lisää.

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto