Suomen epidemia 28. maaliskuuta 2022 Ilkka Rauvola Päivitetty

Positiivisten osuus ja sairaanhoidon määrä nousivat uusiin ennätyksiin. Sairaanhoidossa olevien määrä nousi yli tuhanteen (1068), ja nousuvauhti on kiihtynyt.

    Sairaanhoidon nousu tulee sekä erikoissairaanhoidosta että vuodeosastohoidosta.

      Sairaanhoidon määrän kasvuvauhti on kiihtynyt. Viimeisen viikon aikana vauhti on ollut 1.46x kuukaudessa = 103x vuodessa. Sivulöydöksillä (=sairaalaepidemiat) ei ole merkitystä, sillä potilaat vievät kapasiteettia kaikelta muulta sairaanhoidolta.

        Sairaanhoidossa olevien määrä on nyt 1068/21800 = 4.9 prosenttia koko maan sairaalapaikoista. Henkilökunnan poissaolot ovat noin 2x tämä luku eli noin 10 prosenttia. Kaikki maan sairaalapaikat tulevat nykyisellä kasvuvauhdilla käyttöön 28.11. (viikko sitten 15.12.).

          Oletan että ensimmäinen asia missä tullaan antamaan periksi on henkilökunnan sairastaminen. Veikkaan että seuraavien 2-3 kuukauden aikana tultaneen sallimaan oireisena työskentely sairaaloissa ja vanhainkodeissa. Saa nähdä miten vanhainkotien kuolemat kehittyvät.

            Myös positiivisten osuuden nousuvauhti kiihtyy. Kun rajoituksia kiristetään 2.5.-24.5. välillä (kun sairaanhoidon määrä on noussut 1500-2000 henkeen), positiivisten osuus on nykyisellä vauhdilla noussut 87-118 prosenttiin.

              Testien määrä ei ole koko maan tasolla lähtenyt kasvamaan.

                Omicronin ensimmäisen aallon (BA.1) kuolemien määrä näyttää hieman tasaantuneen (mutta kaikki kuolemat on raportoitu ainoastaan noin 6.1. asti). Maaliskuun alussa alkaneen BA.2-aallon kuolemat eivät erotu vielä.

                  Epidemia on pahempi kuin koskaan aikaisemmin. Tässä on hyvä yhteenveto siitä mitä tapahtuu jos ei suojaudu nyt.

                    Yhdysvalloissa 4. rokotukset ovat tulossa kaikille yli 50-vuotiaille. Suomessa epidemia on pahempi kuin milloinkaan aikaisemmin. Onkohan @LindenAki'sta miestä ottamaan sama matsi THL:ää vastaan kuin @KristaKiuru'n marras-joulukuussa ottama matsi?

                      Jaa sosiaalisessa mediassa

                      Arkisto