Suomen epidemia 14. huhtikuuta 2022 Ilkka Rauvola Päivitetty

Kuolemien määrä on lähtenyt selvään nousuun. Kasvu tulee 70-79 -vuotiaista, joiden saamat 3. rokotukset ovat vanhentuneet (samoin kuin yli 80-vuotiaiden). Heitä ei kuitenkaan ole päätetty rokottaa 4. kertaan.

  Päivittäisten kuolemien määrä on 27/0.86 = 31-kertaistunut sen jälkeen, kun testausta vähennettiin, koulujen maskisuositukset poistettiin ja rajoitukset poistettiin 27.8.2021 jälkeen. Kuolemien määrän kasvu jatkuu. Uusia variantteja tulee myös jatkossa.

   Nyt THL on lopettamassa sekä rokotukset että hengityssuojainten käytön. Samaan aikaan päivittäisten koronakuolemien määrä on kasvanut kaikkien aikojen ennätykseen. Herää kysymys, että kuka kansanterveyttä enää suojelee, jos ei THL?

    Tässä yleiskuva positiivisten osuuden, sairaanhoidon ja kuolemien määrän kehityksestä. Kuolemien ja sairaanhoidon potilasmäärän välillä on voimakas, yli 99 prosentin korrelaatio.

     Sairaanhoidon potilasmäärän ja kuolemien välillä oleva korrelaatio on noussut koko mittaushistorian korkeimmalle tasolle. Se on erittäin vahva (99 prosenttia).

      Sairaanhoidossa olevien määrä väheni hieman eilen ennen pääsiäistä, ja todennäköisesti vähenee lisää pääsiäisen ajaksi. Viime vuonna oli sama juttu - voimakas väheneminen alkoi kiirastorstaina 1.4.2021.

       Nyt olisi aika ruveta puhumaan uudelleentartunnoista. Niiden rooli kasvaa todennäköisesti merkittävästi BA.4 ja BA.5 varianttien myötä. Tällä hetkellä THL kuitenkin ilmoittaa henkilölle vain max yhden tartunnan vuodessa.

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto