Suomen epidemia 20. tammikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä nousi vaihteluvälin ylärajalle. Tänään ilmoitettiin ennen kaikkea HUS-alueen (ilmaantuvuuden lasku pysähtyi) ja Pohjois-Savon (ilmaantuvuus nousi edelleen) tartuntoja.

  Tänään THL ilmoitti 444 tartuntaa, ja lisäksi raportoinnin viive kasvoi 15 tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu tartuntojen määrä (459, punainen viiva) on suurin määrä 10.12. jälkeen.

   Testien määrä on jäänyt joulun jälkeiselle alemmalle tasolle. Kun positiivisten osuus on nyt samalla tasolla kuin ennen joulua , tartuntojen määrä on pienentynyt.

    Positiivisten osuus on nyt noussut samalle tasolle kuin ennen joulua. Ero on siinä, että ennen joulua testejä tehtiin 50-80 prosenttia enemmän. Nyt tartuntoja jää piiloon.

     HUS-alueella 7 päivän ilmaantuvuus on lähtenyt nousemaan viimeisen 3 päivän aikana siitä huolimatta, että viiveen takia kaikki näille päiville tulevat tartunnat eivät ole vielä tässä.

      HUS-alueella ei käydä enää testeissä. HUS:n alueella testien määrä suhteessa väestöön on tullut noin 4000 tasolta ennen joulua noin 2300 tasolle nyt (-42 prosenttia).

       HUS:n alueella positiivisten osuus on noussut 48 prosenttia 23.12. tason yläpuolelle (mitattuna violetista viivasta).

        Pohjois-Savossa tartuntojen määrä on kasvanut. Raportoinnin viive on 4 päivää, eli kaikki tartunnat eivät todennäköisesti ole vielä tässä.

         Pohjois-Savossa testien määrä suhteessa väestöön (violetti viiva) on sairaanhoitopiirien keskiarvon alapuolella.

          Pohjois-Savossa positiivisten osuus nousee nopeasti, kun 1) tartuntojen määrä nousee ja 2) testien määrä ei ole juuri noussut.

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto