Suomen epidemia 20. helmikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä on noussut uuteen ennätykseen. Viimeisen neljän päivän aikana tartuntojen määrä on kasvanut keskimäärin 5.8 prosenttia päivässä, eli tällä vauhdilla koko maan tartuntojen määrä 5-kertaistuu kuukaudessa.

  Ilmaantuvuus on ruvennut nousemaan vähän joka puolella Vaasa-Savonlinna linjan eteläpuolella, paitsi ei Ahvenanmaalla eikä Kymenlaaksossa. Satakunta, Varsinais-Suomi, Uusimaa ja Etelä-Savo huonoimmassa tilanteessa.

   Ilmaantuvuus on ruvennut nousemaan kaikkialla muualla lukuunottamatta Kymenlaaksoa.

    Keski-Suomessa ja Itä-Savossa ilmaantuvuus laskee, muualla nousee.

     Ilmaantuvuuden nousu ei toistaiseksi ole yltänyt pohjoisemmaksi. Keski-Pohjanmaan ilmaantuvuus on koholla ehkä Skellefteån epidemian takia (Northvoltin tehdas). Pohjois-Pohjanmaalla tilanne on hallinnassa.

      Kainuussa ilmaantuvuus lähestyy nollaa vaikka tupa on täynnä turisteja. Lapissa turistien vaikutus myös merkittävä. Tornion rajan tilanne näyttää parantuneen (vai onko? Ovatko testit edelleen vapaaehtoisia ?).

       Muuttumattomalla viiveellä laskettujen tartuntojen määrä on koko epidemian toiseksi suurin, kun poistettuja tartuntoja ei oteta huomioon. Tänään THL ilmoitti 632 tartuntaa, poisti 9 ja viive pieneni 21:llä, tulos = 620 (punainen viiva).

        Testeissä ei käydä vieläkään. Tartuntamäärien iso nousu alkoi 17. helmikuuta. Osa testeistä saattaa puuttua vielä.

         Positiivisten tulosten osuus on jo noussut toisen aallon ennätyslukemiin, ja nousee todennäköisesti edelleen. Osa testeistä saattaa puuttua vielä (mutta testien viive on kyllä parantunut todella paljon).

          Testien raportoinnin viive on viimeisen viikon aikana parantunut roimasti. Nyt 2/3 testien tuloksista saadaan kahden päivän sisällä näytteenotosta (tai ainakin THL saa).

           Luvut nousivat juuri. Ahvenanmaa ilmoitti 27 uudesta tartunnasta. Voi olla että luvut muuttuvat tänään vielä useampaan kertaan.

            Ahvenanmaalla ilmaantuvuus nousi kertaheitolla samalle tasolle kuin Uudellamaalla. Tartuntoja tulee varmaan vielä lisää.

             Tässä ajan tasalla oleva kuva, jossa Ahvenanmaan tänään ilmoitetut tartunnat ovat mukana. kiitos @marsu_dan !

              Jaa sosiaalisessa mediassa

              Arkisto