Suomen epidemia 4. marraskuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Uusien tartuntojen määrä on ohittamassa edellisen huipun (Vaasan epidemian huippu 14.lokakuuta), kun THL:n raportoinnin tunnettu viive on eliminoitu. Tässä 7 päivän keskiarvot.

  Tässä THL:n ilmoittamat päivittäiset luvut (sininen) ja muuttumattomalla viiveellä lasketut määrät (punainen). Tänään raportoitu korjattu tartuntojen määrä (293) on koko epidemian 4. korkein.

   Kun Vaasan epidemia otetaan pois luvuista, niin itse asiassa muun Suomen alueella (97% väestöstä) epidemia on kasvanut koko ajan (sininen viiva).

    Uudet tartunnat kasvavat nyt runsaat kaksi prosenttia päivässä (punainen viiva). Tänään 95 prosenttia tartunnoista raportoitiin alle 6 päivää näytteenoton jälkeen, eli 95%:n viive oli 6 päivää.

     Tänään THL ilmoitti 293 uutta tartuntaa (punainen). Lisäksi sairaanhoitopiirit (SHP9 ovat ilmoittaneet 46 tartunnasta, jotka eivät vielä näy THL:n luvuissa (vaaleanpunainen). Tämä THL:n raportoinnin viive ei muuttunut eilisestä.

      Palaan vielä lukuihin ilman Vaasan sairaanhoitopiiriä. Tartuntojen kasvu lähti hidastumaan etelän isojen kaupunkien koulujen syyslomien aikaan (ma 12.10.), ja lähti nousemaan päivää näiden koulujen avautumisen jälkeen 20. lokakuuta.

       Sairaalahoidossa olevien määrän huippu oli 27.10. eli 20 päivää 7.10. tartuntahuipun jälkeen. Sen jälkeinen minimi saavutettiin 1.11. eli 15 päivää tartuntojen minimin (17.10.) jälkeen.

        Tässä nykyiseen keskimääräiseen kasvuun perustuva sairaanhoidon tarpeen ennuste. Nykyisellä vauhdilla viime kevään huippu saavutetaan tammikuun alussa sekä koko sairaanhoidon että tehohoidon osalta.

         Tartuntojen kasvu on voimakkainta alle 10-vuotiaiden ikäryhmässä, jossa tartunnat 10-kertaistuvat kuukaudessa (8.1 prosenttia päivässä).

          Jaa sosiaalisessa mediassa

          Arkisto