Suomen epidemia 11. syyskuuta 2022 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen positiivisten osuus ja jätevedestä havaittu viruksen määrä vähenevät edelleen. Sairaanhoidon positiivisten osuus on edelleen erittäin korkealla tasolla 19.7.2022 huipun jälkeen, ja laskee hitaasti.

  Sairaalahoidon positiivisten osuus (=sairaalahoidossa olevien määrä suhteessa testattuihin) on 19.7.2022 huipun jälkeen vähentynyt 3 kertaa hitaammin verrattuna 20.6.-19.7 nousun vauhtiin (2.3x kuukaudessa).

   Rokotusten alkamisesta (kevät 2021) alkanut suotuisa sairaalahoidon kehitys on kääntymässä. Yhä suurempi osa tartunnoista johtaa sairaalahoitoon. Turussa (TYKS) ja Tampereella (TAYS) ollaan vuoden korkeimmalla tasolla.

    1. ja 2. rokotuskierros alensi kuolemien määrää suhteessa testeihin 4-kertaisesti. Laumasuojastrategian tultua voimaan kuolemien määrä suhteessa testeihin on 38-kertaistunut (huippu = BA.5). Viimeisen vuoden aikana jokainen aalto on ollut pahempi kuin edellinen.

     Kun julkinen terveydenhoito antaa periksi laumasuojastrategiasta tulevan kasvavan paineen alla, lopputulos on tässä.

      Voin kertoa että tällä puolella asia-argumentit eivät tule loppumaan kesken. Ei ole mitään tarvetta "viestinnälle" tms. keinoille. Seurataan vain lukuja.

       Kelan elokuun luvut on julkaistu. Elokuussa sairauspäivärahojen saajien määrä palautui 3-6/2022 kasvutrendille (kasvu 16.4 prosenttia kuukaudessa). Tällä vauhdilla heinäkuussa 2025 kaikki suomalaiset hakevat sairauspäivärahaa vuosittain.

        Tässä sama kuva, johon on lisätty maalis-kesäkuun lukuihin perustuva trendiviiva. Tällä vauhdilla 2022 joulukuussa 53000 suomalaista enemmän hakee sairauspäivärahaa vuosittain kuin ennen pandemiaa.

         Ensi huhtikuussa, kun seuraava hallitus aloittaa, sairauspäivärahaa hakee vuosittain nykyisellä kasvuvauhdilla 98000 suomalaista enemmän kuin vunna 2019. Vuoden 2023 lopussa määrä on noussut 331 tuhanteen vuodessa. #laumasuoja

          Nykyisellä kasvuvauhdilla vuoden 2024 lopussa sairauspäivärahaa hakee noin 2 miljoonaa suomalaista enemmän kuin vuonna 2019. Veikkaan että jossain vaiheessa laumasuojastrategia hylätään ja sairaanhoitajien vaatimuksiin ruvetaan suhtautumaan tosissaan.

           Näiden lukujen perusteella päättelen, ettei Long Covidiin vielä suhtauduta vakavasti.

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto