Suomen epidemia 17. helmikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä nousi marraskuun epidemian jälkeiseen ennätykseen. Pääasiallinen syy nousuun on uusien varianttien nopeasti nouseva määrä varsinkin Uudellamaalla, missä ilmaantuvuus nousee mm. Helsingissä ja Vantaalla.

  Tänään THL ilmoitti 548 tartuntaa, poisti yhden ja viive kasvoi 19 tartunnalla. Yhteensä 548+1+19=568 (punainen viiva).

   HUS-alueelle ilmoitettiin tänään 368 tartuntaa; kuvassa ilmaantuvuus 15.2. saakka (viiveen vuoksi osa tartunnoista puuttuu vielä). Satakunnassa tilanne huononee melko nopeasti.

    HUS:n alueella ilmaantuvuus on jatkanut nousuaan. Koko 17.1. jälkeen tapahtunut kasvu on tullut uuden variantin tartunnoista.

     Tässä @lasleh antamien lukujen perusteella tehty kuva. Tämä osoittaa myös sen, kuinka myöhässä THL:n raportointi on. HUS:n (?) toteutunut uusien varianttien määrä 25.1.-14.2. (noin 1340) on noin 3 kertaa niin suuri kuin THL:n ilmoittama koko maan määrä 1.12.-17.2. (449).

      @lasleh antamat luvut edustavat aikamoista ryhtiliikettä uusien varianttien raportointiin. Nyt luvut ovat jopa alle 3 päivää vanhoja, kuin THL:n tilanneraportissa julkistetut luvut ovat tällä hetkellä arviolta 4 viikkoa vanhoja.

       10-20 -vuotiaiden saamien tartuntojen määrä kulkee varsin hyvin linjassa kouluissa tapahtuvien altistumisten kanssa.

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto