Suomen epidemia 2. maaliskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Koko maan tartuntojen kasvuvauhti nousi tänään 5.6 prosenttiin päivässä, eli tällä vauhdilla tartuntojen määrä 5-kertaistuu kuukaudessa. Kasvu kiihtyy useilla alueilla yhtäaikaa.

  Tästä saa hyvän käsityksen nousuvauhdista. Päivittäisten tartuntojen määrä nousee 1000:n tasolle 11.3.-13.3., riippuen siitä käytetäänkö tämän päivän kasvuvauhtia (5.6 prosenttia päivässä) vai 27.2.-2.3. hieman alempaa keskimääräistä kasvuvauhtia (4.7 prosenttia päivässä).

   Tartuntojen päiväkohtainen kasvu nousi korkeimmalle tasolle yli kuukauteen. Ja nyt on vasta tiistai. Koululaisten lähiopetuksen tartunnat rupeavat näkymään arviolta tämän viikon perjantaina.

    Testien määrä on noussut koko epidemian ennätystasolle.

     Nouseva testien määrä on toistaiseksi pitänyt positiivisten osuuden kurissa. Kohtapuoliin testien määrä voi nousta ainoastaan yksityisten avulla.

      Tartuntojen kasvu ei tapahdu enää vain Uudellamaalla. Ahvenanmaalla on paha epidemia. Ilmaantuvuus nousee myös Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja vähän jopa Pirkanmaallakin.

       Ilmaantuvuus nousee myös Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa. Vaasassa ja Etelä-Karjalassa tilanne paranee ja Kymenlaaksossa ilmaantuvuus on jo alhaalla.

        Ilmaantuvuus nousee Etelä-Savossa. Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla, Itä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa tilanne on hyvä.

         Oulun nopeasti paheneva epidemia näkyy tässä. Pohjois-Savossa ja Keski-Pohjanmaalla tilanne on hallinnassa.

          Lapissa tilanne on parantunut Etelä-Suomen hiihtolomien alettua. Aika hyvä suoritus. Ruotsin rajakaan ei vuoda enää. Kainuussakin rauhallista. Hyvä.

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto