Suomen epidemia 17. heinäkuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Vajaan 4 prosentin tartuntojen päivittäinen kasvu jatkuu. Sekä 15-19 - että 20-24 -vuotiaiden saamien tartuntojen kasvu hidastui hieman. Kanta-Hämeessä tartuntojen määrä nousi jyrkästi, ja Päijät-Häme lähti nousemaan uudelleen.

  Tänään THL ilmoitti 384 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja tunnettu raportoinnin viive pieneni 30 tartunnalla (THL ottaa normaalisti viivettä kiinni viikonloppuisin). Yhteensä 384+0-30=354 (punainen viiva).

   Kanta-Hämeessä tuli tänään paljon tartuntoja. Hyvä että löytyivät. Tähän mennessä Kanta-Häme on selviytynyt suurempien sairaanhoitopiirien ympäröimänä aika hyvin.

    HUS:n alueen ilmoitettujen tartuntojen ilmaantuvuus nousee tasaista tahtia. Baarien altistumiset samoin.

     Intiassa on nousussa jo seuraava VOC (variant of concern). Sillä on jo nimi: Delta Plus. Tietoa on toistaiseksi vielä vähän (mutta veikkaan että tiedon määrä tulee nousemaan aika nopeasti, jos Deltasta mitään ollaan opittu).

      Englannin Mika Salminen rupesi empimään kahta päivää ennen kuin rajoitukset on tarkoitus poistaa. Tästä on tulossa suurin laumasuojatesti Euroopassa tähän mennessä. Mitä jos kaikki ei menekään suunnitellulla tavalla ?

      Englannissa käytännössä kaikki rajoitukset poistuvat huomenna 19.7. Saa nähdä, montako päivää tämä laumasuojakokeilu kestää. Hollannissa vastaava kokeilu lopetettiin 14 päivän jälkeen 10.7., kun tartuntojen määrä 14-kertaistui.

      Englannissa kaikki koulut menivät kiinni etuajassa. Karanteenissa olevien oppilaiden määrä nousi korkeimmalle tasolle sen jälkeen, kun koulut avattiin maaliskuussa.

      Englannissa koulut joutuvat tekemään päätökset itse, sillä ministeriöstä ei saada mitään selviä ohjeita. Ylempänä kukaan ei ota vastuuta päätöksistä. Ja huom: rajoituksia ei olla vielä edes purettu.

      Englannissa lasten koronatartuntojen määrä on noussut kaikkien aikojen ennätykseen.

       Jaa sosiaalisessa mediassa

       Arkisto