Suomen epidemia 29. marraskuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Ilmoitettujen tartuntojen kasvu hidastuu. Myös leviäminen kuntiin hidastui tänään. Oulun epidemia kasvaa nopeasti ja on 10 päivän päässä Rautalammin tilanteesta. Honkajoki ja Karvia nousemassa Rautalammin rinnalle maan pahimmiksi epidemioiksi.

  Viikon kuntakohtainen ennuste, olettaen että nykyinen kasvuvauhti jatkuu. Oulun epidemia on viikon päästä suurempi kuin Helsingin.

   Kuntakohtainen 7 päivän ennuste, osa 2: ne kunnat, joissa viikon päästä nykyisellä kasvuvauhdilla 3-5 tartuntaa päivässä. Kasvu rajoitettu 25 prosenttiin päivässä (4.8x viikossa).

    Kuntakohtainen ennuste, osa 3: ne kunnat, joissa viikon päästä nykyisellä kasvuvauhdilla 1-3 tartuntaa päivässä. Kasvu rajoitettu 25 prosenttiin päivässä (4.8x viikossa).

     Ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon ilmoitettujen lukujen viikon keskiarvo tuli alas. Syynä on ilmaantuvuuden kasvun hidastuminen HUS-alueella, Varsinais-Suomessa, Päijät-Hämeessä ja Etelä-Pohjanmaalla. Pohjois-Pohjanmaalla kasvu kiihtyy.

      HUS-alueella 7 päivän ilmaantuvuus on kääntynyt laskuun (!). Pirkanmaalla ilmaantuvuus kasvaa entiseen tahtiin, Satakunnassa kiihtyy ja Varsinais-Suomessa on ehkä vähän hidastumassa.

       Päijät-Hämeessä 7 päivän ilmaantuvuuden kasvu on vähän hidastunut. Kanta-Hämeessä kasvu kiihtyy. Vaasa on nyt Ahvenanmaan jälkeen Suomen toiseksi parhaalla sijalla, ja lainaa testauksen kapasiteettiaan muille.

        Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa 7 päivän ilmaantuvuus on ruvennut pienenemään ja Pohjois-Karjalassa ilmaantuvuuden nousu on hidastunut.

         Pohjois-Pohjanmaalla 7 päivän ilmaantuvuus kasvaa nopeasti. Pohjois-Savon epidemian kasvu on taittunut. Keski-Pohjanmaalla tilanne on hallinnassa.

          Kainuussa, Länsi-Pohjassa ja Lapissa 7 päivän ilmaantuvuus on taas nousussa.

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto