Suomen epidemia 24. maaliskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Varoituksen merkkejä: HUS:n alueen ilmaantuvuus on lakannut hidastumasta. Helsingissä ja Vantaalla ilmaantuvuus nousee taas. Myös Kymenlaaksossa ilmaantuvuus nousee.

  Tänään THL ilmoitti 803 tartuntaa, poisti yhden ja otti viivettä kiinni 15 tartunnan verran, yhteensä 789 (punainen viiva). Päiväkohtainen kasvu on lievästi negatiivinen (sininen viiva).

   Tänään tartunnat nostivat ilmaantuvuutta Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Päijät-Hämeessä ja Etelä-Savossa. Kuva oikeassa laidassa.

    Uudellamaalla ilmaantuvuuden lasku on pysähtynyt. Helsingissä ja Vantaalla ilmaantuvuus nousee jälleen.

     Viimeisen kolmen päivän aikana noin puolet Uudenmaan tartuntojen kasvusta on peräisin 0-14 -vuotiaista, joista suurin osa on lähiopetuksessa ja päiväkodeissa.

      Helsingissä ilmaantuvuus on lähtenyt kasvuun juuri ennen kuin oppilaat ovat (ehkä?) palaamassa lähiopetukseen. Ilmaantuvuus on 22.3. jälkeen noussut 0.7 prosenttia päivässä (tällä vauhdilla 25 prosenttia kuukaudessa).

       Myös Vantaalla ilmaantuvuus on lähtenyt nousemaan. 22.3. jälkeen 7 päivän ilmaantuvuus on kasvanut 1.5 prosenttia päivässä, eli tällä vauhdilla tartuntojen määrä kasvaa 1.6-kertaiseksi kuukaudessa.

        Espoossa ilmaantuvuus laskee edelleen. 16.3. jälkeen tartuntojen määrä on vähentynyt keskimäärin 1.4 prosenttia päivässä (-35 % kuukaudessa). 20.3. jälkeen väheneminen on kiihtynyt -3.2 prosenttiin päivässä (-62 % kuukaudessa). Helsingin ilmaantuvuus on nyt 54 % korkeampi.

         Muualla Uudellamaalla ilmaantuvuus on vielä kovemmassa nousussa. Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla ja Sipoossa ilmaantuvuus on noussut viikossa vähintään 60 prosenttia.

          Varsinais-Suomessa ollaan vaihto-opiskelijoiden (keltainen) tartunnat saatu hallintaan. Sitä myötä kaikkien tartuntojen määrän kasvu on hidastunut.

           Varsinais-Suomessa ilmaantuvuus on laskenut viimeisen kahden päivän aikana. 7 päivän ilmaantuvuus on vielä 26 prosenttia korkeammalla kuin ennen vaihto-opiskelijoiden epidemian alkua (noin 11.3.).

            Ahvenanmaasta on nopeasti tullut Suomen paras esimerkki epidemian nopeasta tukahduttamisesta.

             Jaa sosiaalisessa mediassa

             Arkisto