Suomen epidemia 25. tammikuuta 2022 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä vähenee, mutta se johtuu ainoastaan siitä, että testien määrä vähenee voimakkaasti. Tartuntojen määrä per testi (= positiivisten osuus) nousee koko ajan, eli epidemia pahenee.

  Testausmäärien noustessa ja testien jonotusajan lyhentyessä positiivisten osuus väheni voimakkaasti ja saavutti miniminsä 10.-13. tammikuuta. Sen jälkeen positiivisten osuus on noussut (eli epidemia on pahentunut) joka päivä.

   Sairaanhoidossa olevien määrä seuraa positiivisten osuutta (eli todellisia tartuntoja) noin 14 päivän viiveellä. Nyt ollaan kohdassa 24.1. - 14 = 10.1. eli juuri kuvan minimin kohdalla. Sairaanhoidossa olevien määrä rupeaa todennäköisesti nousemaan seuraavan viikon aikana.

    Kun tartuntoja korjataan testien jonotusajalla (eli siirretään hetkeen jolloin oireet alkoivat), niin vuodenvaihteen positiivisten osuuden huippu osuu ajalle 31.12.-2.1.

     Vakavasti sairaiden määrän huippu ajoittuu aikavälille 16.1.-18.1. eli 14-18 päivää positiivisten osuuden huipun (31.12.-2.1.) jälkeen.

      Raportoitujen testien määrä on vähentynyt 15 prosenttia 11.1. huipun jälkeen.

       Vaikka todettujen tartuntojen määrä vähenee (vähenevän testauksen myötä), niin jätevedestä havaittu viruksen määrä ei toistaiseksi ole osoittanut merkkejä vähenemisestä.

        New York Cityn alueella uusia sairaalapotilaita otetaan sisään yhä vähemmän.

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto