Suomen epidemia 14. helmikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Uudellamaalla tartuntojen kasvu hidastuu, ja sitä myötä koko maassa. Vaasan ja Lapin sairaanhoitopiireissä ilmaantuvuus nousee.

  Tänään THL ilmoitti 312 tartuntaa, poisto 0, ja viive pieneni 12:lla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu tartuntojen määrä on 312+0-12=300 (punainen viiva).

   Uudellamaalla ilmaantuvuuden nousu on ruvennut hiljenemään.

    Suurin ansio kuuluu Espoolle, missä 7 päivän ilmaantuvuus on tullut yhdeksässä päivässä alas 20 prosenttia. Jotain on mennyt oikein.

     Vaikka Tuusulassa ilmaantuvuus kasvaa entiseen tahtiin (4.2. jälkeen keskimäärin 7.7 prosenttia päivässä eli tällä vauhdilla tartuntojen määrä 9-kertaistuu kuukaudessa), niin 10.2. huipun jälkeen tartuntojen määrät ovat olleet alemmalla tasolla.

      Järvenpäässä 7 päivän ilmaantuvuus laski (!) tänään. Järvenpäässä, samoin kuin Tuusulassa, tartuntojen määrät eivät ole kasvaneet 10.2. jälkeen.

       Myös Helsingissä ilmaantuvuuden nousuvauhti näyttäisi hidastuneen. Eilen oli kuitenkin suurin määrä tartuntoja tänä vuonna (172). Lukujen ilmoittamisessa on (ainakin) viikon viive, ja lisäksi viiveen pituus vaihtelee.

        Vantaalla ilmaantuvuuden huippu oli 10.2.

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto