Suomen epidemia 21. maaliskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu heikkenee jyrkästi. Pääansio menee Uudellemaalle ja ennen kaikkea pääkaupunkiseudulle, missä etäopetus tehoaa yhä paremmin ja ilmaantuvuus laskee yhä nopeammin. Myös Vaasalla hieno suoritus.

  Tänään THL ilmoitti 520 tartuntaa, ei poistanut yhtään ja raportoinnin viive kasvu 50 tartunnalla. Yhteensä 570 (punainen viiva). Päiväkohtainen kasvu oli heikointa viiteen viikkoon (sininen viiva).

   Tässä syy siihen, miksi tartuntojen määrä on ruvennut vähenemään: määrät eivät tänään kasvaneet juuri missään. Suurin vaikutus tartuntojen vähenemiseen oli Uudenmaan, Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen hyvällä kehityksellä.

    Uudellamaalla ilmaantuvuus on selkeästi laskusuunnassa. Myös Pirkanmaalla kasvu on hidastunut. Varsinais-Suomessa muiden kuin 20-24 -vuotiaiden (vaihto-opiskelijoiden) tartuntojen määrä pienenee.

     Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä tartuntojen kasvu on hidastunut. Ehkä Etelä-Karjalassakin. Vaasassa ilmaantuvuus tulee todella hienosti alas.

      Keski-Suomessa ja Etelä-Savossa ilmaantuvuus on noussut, mutta ilmaantuvuus on suhteellisen alhaisella tasolla.

       Ilmaantuvuus laskee Pohjois-Savossa, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla siitä huolimatta että uusia variantteja lienee liikkellä.

        Ilmaantuvuus laskee Lapissa. Kainuussa ja Länsi-Pohjassa ilmaantuvuuden nousu on hidastunut.

         Tässä tämän päivän tartunnat. Kuten oikean reunan kuvasta näkyy, niin tartuntoja oli suhteessa vallitsevaan ilmaantuvuuteen enemmän vain Pohjois-Savossa.

          Uudellamaalla 7 päivän ilmaantuvuus on 15.3. jälkeen vähentynyt keskimäärin 1.8 prosenttia päivässä (-41 prosenttia kuukaudessa). Vauhti on suunnilleen sama kuin joululoman aikana (22.12. - 6.1.) (-2.2 prosenttia päivässä eli -48 prosenttia kuukaudessa).

           Uudellamaalla kolmas vaihe on täydessä käynnissä: vanhempien ikäryhmien tartuntojen määrä vähenee nopeasti. Yli 20-vuotiaiden saamien tartuntojen määrä väheni ensimmäistä kertaa tänään (viime viikon kiihtymisen jälkeen).

            Tulos: Uudellamaalla kaikkien ikäryhmien tartuntojen kasvu väheni viidettä päivää tänään. Tänään kasvu painui negatiiviseksi, eli myös tartuntojen määrä rupesi vähenemään (eikä vain kasvu). Nyt ei ryssitä tätä.

             Jaa sosiaalisessa mediassa

             Arkisto