Suomen epidemia 6. heinäkuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu hidastuu edelleen. Ilmaantuvuus nousee Varsinais-Suomessa, Päijät-Hämeessä ja Kainuussa, mutta nousu Uudellamaalla on taittunut. Myös Pirkanmaa näyttää rauhoittuvan.

  Tänään THL ilmoitti 222 tartuntaa, poisti 10, ja tunnettu raportoinnin viive pieneni 24 tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä = 222+10-24=208 (punainen viiva). Päiväkohtainen kasvu nousi plussalle (sininen viiva).

   Suomen epidemia on tähän mennessä kasvanut samaa vauhtia kuin Englannin epidemia ja tulee noin 43 päivää sitä jäljessä. Siihen kuuluu ups and downs, mutta kasvu ei ole muuttunut. Nyt kiistellään rajoituksista, jotka tulevat vaikuttamaan kasvuun rajusti.

    4. aalto: Suomen tartuntojen kehityksen tulee ratkaisemaan se, valitseeko Suomi Saksan THL:n (Robert Koch Institute eli RKI) edustaman tukahduttamislinjan ...

     ... vai Englannin linjan, jossa ruvetaan elämään viruksen kanssa ja rajoituksia höllennetään selvästi. Tartuntoja tulee todennäköisesti todella paljon.

      THL:n kanta näyttää olevan, että kannattaa verrata itseämme mieluummin Englantiin kuin Saksaan ...

      ... vaikka Englanti on onnistunut möhlimään epidemian hallintansa Saksaan verrattuna: edellisessä aallossa Englannissa oli 4 kertaa enemmän tartuntoja kuin Saksassa.

       THL:n perusteluna Englannin käyttämiselle esimerkkinä oli, että siellä rokotuskattavuus on korkeampi. Myös Saksa on Suomea edellä. Englanti ei kuitenkaan ole rokottanut Pfizerillä, vaan pääasiassa Astra Zenecalla.

        Seuraavaksi odotan, että THL ehdottaa, että meidän on otettava esimerkkiä Englannista, missä on kuollut yksitoista kertaa niin paljon ihmisiä suhteessa väestöön kuin Suomessa. Jopa 30% enemmän kuin Ruotsissa, jota pidettiin esimerkkinä vuosi sitten.

         Vuosi sitten keväällä Ruotsi oli meille esimerkkinä siitä, miten koronaepidemiaa hallitaan. (Tämä vaihe päättyi 8.5.2020 kriittiseen Helsingin Sanomien artikkeliin ja 15.5.2020 pääministerin ilmoitukseen siitä, että Suomi siirtyy torjumaan virusta.)

          Kaikkien olisi nyt hyvä myöntää, että mitään laumasuojaa ole olemassakaan, kun Covid-19 on kyseessä.

           Delta on syytä ottaa todella vakavasti. Mikään muu variantti ei ole tähän mennessä levinnyt globaalisti kuten Delta nyt leviää.

            Jaa sosiaalisessa mediassa

            Arkisto