Suomen epidemia 16. toukokuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu nousi hieman tänään. Mutta se ei ole se juttu.

  Jotain uutta tapahtuu nyt. Kolmessa sairaanhoitopiirissä sairaanhoidossa olevien määrät nousivat koko kevään korkeimmalle tasolle. Tässä Pohjois-Pohjanmaa, missä ilmaantuvuus on laskenut 30.4. jälkeen. Sairaanhoidossa olevien suhde ilmaantuvuuteen nousee.

   Päijät-Hämeessä sairaanhoidossa olevien määrä nousee samalla tavalla. Osa potilaista on siirretty muualle (ei ole tiedossa ovatko he mukana SHP:n luvuissa).

    Kanta-Hämeessä sairaanhoidossa olevien määrä on viisinkertaistunut viimeisen viikon aikana. Olisi mielenkiintoista tietää, minkä ikäisiä nämä sairaanhoitoon joutuneet ovat.

     Jos sairaanhoidossa tapahtunut käänne leviää muihin sairaanhoitopiireihin, maaliskuun jälkeen tapahtunut suotuisa kehitys sairaanhoidossa ja tehohoidossa olevien määrässä saattaa olla uhattuna.

      Kanta-Hämeen sairaanhoidon tilanne johtuu suurelta osalta sairaalaepidemiasta (16 tartuntaa), eli sairaanhoidossa olleista 9 on tullut sairaalaan ulkoa. Vaikka tartuntojen määrä on laskenut, niin luku sivuaa maaliskuun maksimitasoa.

      Jaa sosiaalisessa mediassa

      Arkisto