Suomen epidemia 20. syyskuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Uusien tartuntojen kasvu hellittää hieman. Uusien tartuntojen kasvu siirtyy yhä enemmän 30-50 -vuotiaisiin. Tänään yli 80 prosenttia uusista tapauksista HUS-alueella.

  Kuten kuvasta näkyy, uusien tartuntojen määrä ei ole kasvanut ihan samaa vauhtia kuin 1-2 viikkoa sitten. Tänään 58 tartuntaa (punainen). Lisäksi SHP:t ovat ilmoittaneet 23 tartunnasta, jotka eivät vielä näy THL:n luvuissa.

   58 uudesta tartunnasta 48 (eli 82 prosenttia) HUS-alueella. Suhteessa väestöön suurin vaikutus HUS-alueella, Keski-Pohjanmaalla ja Länsi-Pohjassa.

    609 tartuntaa viimeisen kahden viikon aikana. Tässä ovat mukana SHP:den ilmoittamat tartunnat. Etelä-Savo, Päijät-Häme ja Keski-Suomi leviämisvaiheessa.

     Kainuu on tullut hienosti takaisin perusvaiheeseen. Viimeisen viikon aikana neljä SHP:ta on noussut kiihtymisvaiheeseen. Kolme SHP:ta jatkaa leviämisvaiheessa: Etelä-Savo, Päijät-Häme ja Keski-Suomi.

      10-30 -vuotiaiden osuuden nousuvauhti on hidastunut, ja 30-50 -vuotiaiden osuus on ruvennut nousemaan.

       Tässä on eri ikäryhmien osuudet uusien tartuntojen kasvusta. Alle 30-vuotiaiden osuus pienenee, ja yli 30 -vuotiaiden osuus kasvaa. erityisesti 30-40 -vuotiaiden osuus.

        Tässä on otettu ylläolevasta kuvasta 30-60 -vuotiaiden osuus. Erityisesti 30-40 -vuotiaiden osuus kasvaa nopeasti, mutta myös 40-50 -vuotiaiden. Jääkiekko? Vai (pienten) lasten vanhemmat?

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto