Suomen epidemia 5. syyskuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä laskee, mutta testien määrä laskee vielä nopeammin ja positiivisten osuus on kääntynyt nousuun. Alle 20-vuotiaiden ilmaantuvuus laski tänään (mutta voi johtua testien määrän vähenemisestä).

  Tänään ja eilen THL ilmoitti yhteensä 997 tartuntaa, poisti 14, ja tunnettu raportoinnin viive kasvoi 92 tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä = 997+14+92=1103 eli 551 päivässä.

   Testien määrä on ruvennut vähenemään. (THL ei ole julkaissut tietoja siitä, minkä ikäisiä maassa testataan).

    Melkein kuukauden kestänyt positiivisten osuuden väheneminen on päättynyt.

     Murros kohti rokottamattomien lasten epidemiaa jatkuu. Vaikka alle 20-vuotiaiden ilmaantuvuus aleni, ero seuraavaksi suurimpaan ikäryhmään kuitenkin kasvoi edelleen.

      Kuolemien määrä on ruvennut kasvamaan. Puolet kuolemista on raportoitu 15 päivän viiveellä, ja 95 prosenttia 35 päivän viiveellä.

       Kuolemien raportoinnin viive on palautunut kesää edeltävälle tasolle. Viive näyttää nousevan silloin, kun kerralla raportoidaan suurempi määrä kuolemia (kuten 8 kuolemaa tänään).

        Vaikka suuri osa alle 30-vuotiaista on rokotettu ainakin kertaalleen, alle 30-vuotiaita kuolee melkein samaa vauhtia kuin viime keväänä. THL on sittemmin poistanut noin 80 prosenttia alle 30-vuotiaiden kuolemista rekistereistä (keltainen viiva).

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto