Suomen epidemia 1. toukokuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen väheneminen jatkuu. Pohjois-Pohjanmaan epidemia näyttää lähteneen kasvamaan uudestaan, ja Uudellamaalla tartunnat vähenevät hitaammin (syynä Helsinki). Päijät-Hämeessä ilmaantuvuus kasvaa.

  Tänään THL ilmoitti 288 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja tunnettu raportoinnin viive pieneni 61 tartunnan verran. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä on 227 (punainen viiva). Päivittäinen kasvu on pysynyt lievästi negatiivisena (sininen viiva).

   HUS:n alueella tartunnat rupeavat nykyisellä vauhdilla kasvamaan vapun jälkeisellä viikolla. Kuvassa viikon aikana tartuntojen määrässä tapahtunut muutos (=derivaatta).

    Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan viimeaikainen hyvä kehitys on pitänyt muun Suomen tartuntojen muutoksen miinuksella.

     Kun HUS, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi otetaan pois luvuista, muun Suomen tartunnat ovat ruvenneet kasvamaan 27. huhtikuuta.

      Pohjois-Pohjanmaalla epidemia lähti leviämään uudestaan. 26.4.-30.4. tartunnat ovat kasvaneet keskimäärin 0.9 prosenttia päivässä (30 prosenttia kuukaudessa).

       Myös Kanta-Hämeessä tartuntojen kasvu on kiihtynyt. Viimeisen viikon aikana (24.-30.4.) tartunnat ovat kasvaneet keskimäärin 8.1 prosenttia päivässä (tällä vauhdilla 10x kuukaudessa).

        Hyviä uutisia: Pirkanmaalla tartuntojen määrä on viimeisen viikon (24.4.-30.4.) aika vähentynyt keskimäärin -6.3 prosenttia päivässä. Toivotaan että suunta säilyy.

         Varsinais-Suomessa 7 päivän ilmaantuvuus on viimeisen viikon aikana (22.4.-28.4.) vähentynyt keskimäärin 4.5 prosenttia päivässä. Hieno juttu.

          Päijät-Hämeessä 7 päivän ilmaantuvuus on viimeisen viikon aikana (24.-30.4.) noussut keskimäärin 4.1 prosenttia päivässä (tällä vauhdilla 3.4x kuukaudessa). Vappuna saadut tartunnat näkyvät luvuissa noin 6.5. alkaen.

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto