Suomen epidemia 22. syyskuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Yhteensä 149 tartuntaa yli 1-3 viikon viiveellä. Pahimmat paikat Etelä-Savo, Keski-Suomi, Päijät-Häme ja Pirkanmaa. 15-35 -vuotiaiden osuus suurin.

  Tästä näkyy hyvin, minkä ikäiset saavat tartuntoja.

   Tänään 149 uutta tartuntaa (punainen). SHP:t eivät ole ilmoittaneet lisää tartuntoja.

    Suhteessa väestöön eniten tapauksia Keski-Suomessa, Etelä-Savossa ja Päijät-Hämeessä. Useiden SHP:den raportoinnissa on 7-10 päivän viive (HUS, Pirkanmaa, Päijät-Häme, Keski-Suomi). Etelä-Savo on nopea (nopein?) raportoimaan.

     Keski-Suomen tilanne on maan mahin. Etelä-Savo heti perässä. Kanta-Häme on huonontunut nopeimmin. Myös HUS-alueella epidemia on ruvennut pahenemaan.

      Tässä uudet tartunnat viimeisen 14 päivän ajalta. Ahvenanmaalla ja Etelä-Karjalassa ei ole ollut tartuntoja lainkaan, ja Länsi-Pohjassa ja Itä-Savossa vain yksi. Aika monessa SHP:ssa rupeaa olemaan uusia tartuntoja joka päivä.

       Kahden viikon ilmaantuvuus on nyt tasolla 13.85 (sininen viiva) ja nousee 0.53 per päivä (punainen viiva) eli samaa vauhtia kuin 11. maaliskuuta. Poikkeusmääräykset annettiin 16.3. eli viisi päivää myöhemmin. Silloin ilmaantuvuus nousi vauhdilla 0.90 per päivä.

        Nykyisellä 0.53 per päivä ilmaantuvuuden nousuvauhdilla Englannin asettama travel corridor -raja saavutetaan 1. lokakuuta. Englantilaiset mittaa (ainakin tällä hetkellä) sen koko maan tasolla. Bye bye Lapin turistit.

         Tässä uudet tapaukset ikäryhmittäin. 10-30 -vuotiaiden lukujen nousu näkyy hyvin. Uusia tapauksia tulee erityisesti viikonloppujen jälkeen, kuvio on selvempi 10-20 -vuotiailla.

          Tässä sama aineisto eri muodossa. Alle 30-vuotiaiden osuus on lähtenyt nousemaan uudestaan.

           20-30 -vuotiaiden ja 30-40 -vuotiaiden osuus kasvusta on nousussa. Tämän päivän tartuntojen perusteella 10-20 -vuotiaiden osuuden pieneneminen saattaa olla päättymässä.

            Jaa sosiaalisessa mediassa

            Arkisto