Suomen epidemia 30. maaliskuuta 2022 Ilkka Rauvola Päivitetty

Positiivisten osuus nousee edelleen. Myös sairaanhoidon kasvuvauhti kiihtyy edelleen.

  Tässä positiivisten osuuden käyrät viikon väliajoin. osuus nousi selvästi noin viikko sitten (21.3.).

   Tässä yleiskuva positiivisten osuuden, sairaanhoidon ja kuolemien määrän kehityksestä. - sairaanhoidossa olevien määrä kulkee samaa rataa positiivisten osuuden kanssa - kuolemat korreloivat vakavasti sairaiden määrän kanssa - tehohoidon määrästä ei voi päätellä juuri mitään

    Positiivisten osuus: tilanne näyttää paranevan mm. HUS:n alueella, Varsinais-Suomessa, Lapissa ja Länsi-Pohjassa, mutta on huonontunut monessa sairanhoitopiirissä.

     Testauksen määrä on viimeisen 2-3 viikon aikana vähentynyt pääasiassa siellä, missä epidemian tilanne on parantunut. HUS:n alueella testauksen määrä on 9.3. minimin jälkeen noussut noin 40 prosenttia.

      Sairaanhoidossa olevien määrän kasvaa. Viimeisen viikon aikana kasvuvauhti on kiihtynyt.

       Sairaanhoidon kasvu on kiihtynyt tasolle 1.5x per kuukausi = 133x vuodessa. Jos nykyinen kasvu jatkuu, niin rajoitusten vaatima potilasmäärä (1500-2000) saavutetaan jo alle kuukauden päästä (29.4.-20.5.), ja koko maan sairaalapaikat ovat käytössä 14.11.

        Sairaanhoidossa olevien määrä suhteessa väestöön kasvaa nopeinta vauhtia OYS (Oulu), KYS (Kuopio) ja HYKS (Helsinki) erityisvastuualueilla. HYKS:n alueella sairaanhoidon ilmaantuvuus on koko maan alin.

         Kuolemat on raportoitu noin jouluun asti. Tänään THL ilmoitti 50 uutta kuolemaa (punainen alue).

          Yli 80-vuotiaiden osuus kuolemista on noussut korkeimmalle tasolle sen jälkeen, kun rokotukset aloitettiin tammikuussa 2021. Todennäköinen syy on THL:n vitkastelu sekä 3. että 4. rokotuskierroksen kanssa.

           Ilmoitettujen kuolemien määrä tuli voimakkaasti alas ennen 23.1. pidettyjä aluevaaleja. Sen jälkeen kuolemia on ilmoitettu enemmän kuin koskaan aikaisemmin epidemian aikana, vaikka THL:n mukaan pahin alkaa olla takanapäin.

            Eiköhän tämä ivermectin ole nyt taputeltu.

             Yli 70-vuotiaiden nopeasti kasvavien kuolemien syy on todennäköisesti tässä. Varsinkin yli 80-vuotiaita on rokotettu selvästi vähemmän 3x kuin aikaisemmilla kierroksilla, ja nyt rokotuskattavuus lähestyy nollaa. 60-80-vuotiaiden osalta mitään ei ole tehty. @LindenAki

              Myös Kanta-Hämeessä kuolee nyt paljon ihmisiä. Koronan sairastaneille yli 80-vuotiaille ei suositella rokotetta. Ja 60-80 -vuotiaille ei tietenkään suositella mitään. Uskomatonta.

               THL:n siirtyminen kohti laumasuojastrategiaa näkyy tässä samassa kuvassa. Nuoria ikäluokkia on rokotettu selvästi hitaammin 3x kuin annettaessa 1. ja 2. rokotuksia (jolloin nuorten ikäluokkien rokotuskattavuus nousi samalle tasolle vanhojen ikäluokkien kanssa).

                THL:n ajama laumasuojastrategia näkyy erittäin selvästi tässä. Sekä nuorten ikäluokkien (punaiset nuolet) että vanhojen ikäluokkien (siniset nuolet) rokotuskattavuus ajetaan alas. Tartunnat leviävät kouluista koteihin ja sieltä isovanhemmille, jotka kuolevat. @LindenAki

                 Kokenut ministeri Krista Kiuru ehti hankkia kovan osaamisen korona-asioissa, eikä antanut periksi THL:lle. Uusi ministeri Aki Linden on suhteellisen kokematon korona-asioissa ja näyttää antaneen periksi THL:n laumasuojapyrkimyksille. @LindenAki @KristaKiuru

                  Omicron: sairaanhoidossa olevien määrä ehti jo vähenemään ministeri Kiurun kauden aikana. Ministeri Lindenin aikana sairaalapotilaiden määrä on kasvanut tähän mennessä 1007/649 = 55 prosenttia, ja potilasmäärän kasvu on kiihtynyt. @KristaKiuru @LindenAki

                   Ministeri Linden on aktiivinen twiittaaja, mutta on ollut lähinnä huolestunut (sen sijaan että olisi ryhtynyt päättäväisiin toimenpiteisiin). Ministeri Kiuru osasi asiat, sai aikaan, ei paljoa twiittaillut, silti seuraajia yli 2x Lindenin määrä.

                    21.3. Linden sanoo ensin, että 1000 potilasta alkaa olla ihan kestämisen rajoilla (kohta 32:40), mutta kuitenkin heti perään sanoo että mitään ei tehdä ennen kuin määrä nousee vielä nykyiseltä tasolta 50-100 prosenttia ylöspäin (kohta 36:34).

                    Väitän että näin ei olisi käynyt Kiurun aikana.

                     Jos 2.-4. rokotukset kielletään niiltä jotka ovat saaneet koronatartunnan, niin tästä seuraa että jos olet saanut tartunnan ja haluat kuitenkin saada 2.-4. rokotuksen, niin ei kannata mennä testiin (jolloin viranomaiset saavat tiedon tartunnastasi).

                      Koronan lukujen perusteella Suomen sairaanhoito on tällä hetkellä itäeurooppalaisella tasolla.

                       THL järjestää tilaisuuden rokotuksista 12.4.2022. Veikkaan että saamme lisää tietoa THL:n ajamasta laumasuojasta.

                        Yksi THL:n esiintyjistä on sama, joka teki kuuluisan N=1 tutkimuksen, jonka mukaan korona ei leviä kouluissa.

                         Yhdysvalloissa Anthony Fauci (eli USA:n Mika Salminen) ei kuitenkaan enää usko että laumasuoja toimii, vaan että tavoitetta ei kenties voida koskaan saavuttaa.

                         Jaa sosiaalisessa mediassa

                         Arkisto