Suomen epidemia 12. elokuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu kiihtyy. Tänään tehtiin jälleen uusi ennätys (1024 ilmoitettua tartuntaa). Kasvu tulee alle 20-vuotiaista kautta maan, vaikka koulut ovat hädin tuskin auenneet. HUS:n alueella ilmaantuvuus nousee nopeasti.

  Nykyiseen kasvuvauhtiin perustuva 10 päivän ennuste näyttää 976/781 = 25 prosenttia suurempia lukemia noin 22. elokuuta.

   Suurin osa kouluista avattiin eilen 11. elokuuta. Jos 10.8. ja 11.8. on tehty testejä koululaisille, niin kyseisten testien tulokset ovat todennäköisesti ehtineet mukaan HUS:n raportointiin (joka on ehkä maan nopeinta).

    Koululaisille 10.8. jälkeen tehtyjen testien määrät eivät vielä ole näkyvissä (testien raportoinnin viiveen vuoksi). Koululaisten tartunnat eivät myöskään ole vielä ehtineet ikäryhmäraportointiin (samasta syystä eli raportoinnin viiveen takia).

     Tänään THL ilmoitti ennätykselliset 1024 tartuntaa, ei poistanut yhtään, ja tunnettu raportoinnin viive pieneni 2 tartunnan verran. Muuttumattomalla viiveellä laskettu uusien tartuntojen määrä = 1024+0-2=1022 (punainen viiva).

      Testien määrä on ruvennut nousemaan nopeasti 4.8. eli viikko ennen koulujen alkua. Viime joulukuun huipputaso on jo ohitettu, ja nyt lähestytään maaliskuun huipputasoa. @THLorg ikävä kyllä ei raportoi, minkä ikäisiä testataan eri sairaanhoitopiireissä.

       Tässä kuvassa on testien määrä raportoinnin viiveestä johtuen vain 9.8. asti. Koululaisille 10.8. jälkeen tehtyjen testien vaikutus testien kokonaismäärään näkyy 2-3 päivän päästä. Varmaa tietoa siitä, ketä on testattu, ei ole, sillä THL ei raportoi niitä tietoja.

        Jaa sosiaalisessa mediassa

        Arkisto