Suomen epidemia 16. marraskuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä jatkaa vakaata kasvuaan. HUS, Etelä-Savo, Päijät-Häme (jossa pahannäköinen nousu), Länsi-Pohja kasvualueita. Yli 80-vuotiaiden tartuntojen kasvu nyt keskimäärin 14.4 % päivässä eli nykyisellä vauhdilla 56-kertaistuu kuukaudessa.

  Tänään THL ilmoitti 104 tartuntaa. Länsi-Pohjassa ja HUS-alueella tilanne pahenee.

   Samaan aikaan sairaanhoitopiirit ilmoittivat uusia tartuntoja niin, että THL on nyt 121 tartuntaa jäljessä, eli THL:n viive nousi 75:lla tartunnalla ylöspäin.

    Tänään muuttumattomalla viivellä laskettu tartuntojen määrä, ja 7 päivän ilmaantuvuus, nousivat koko epidemian korkeimmalle tasolle. Pääasiassa HUS ja Varsinais-Suomi söivät sen hyvän, mitä Vaasan epidemian tukahduttamisesta saatiin.

     Yli 40-vuotiaiden saamien tartuntojen määrä jatkaa kasvuaan. Yhtään sellaista ikäryhmää ei ole, missä tartuntojen määrä ei kasva.

      Yli 30-vuotiaiden saamien tartuntojen kasvu on suurempaa kuin alle 30-vuotiaiden saamien tartuntojen määrän väheneminen. Tulos: kaikkien tartuntojen määrä nousee. Ja nyt nousee myös sairaanhoidossa olevien määrä.

       Näytteenottopäivien mukaisten tartuntojen määrä näyttää tulevan alas, mutta sitä edellä kulkevien ilmoitettujen lukujen määrä on jo kasvussa (sininen viiva).

        Yli 80-vuotiaiden saamien tartuntojen määrä on lähtenyt melkoiseen kasvuun. Viime päivinä on tullut paljon uutisia vanhainkodeissa tapahtuneista altistumisista. Nykyisellä vauhdilla tartuntojen määrä 56-kertaistuu kuukaudessa (14.4% päivässä).

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto