Suomen epidemia 6. joulukuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Uusien tartuntojen kasvu hidastuu edelleen. Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Etelä-Savossa ja varsinkin Päijät-Hämeessä tilanne huononee, muualla pääasiassa paranee. 0-10 -vuotiaiden ja yli 80-vuotiaiden tartunnat kasvussa, muut ikäryhmät laskussa.

  Tänään THL ilmoitti 413 tartuntaa (sininen palkki). Niistä 55 johtui siitä, että THL otti kiinni raportoinnin viivettä. Muuttumattomalla viiveellä laskettu määrä on 413-55 = 358 (punainen viiva). Keskimääräinen kasvu on nyt neljättä päivää miinuksella (sininen viiva).

   Ahvenanmaalla tautia on ollut viimeisen viikon aikana vain Maarianhaminassa, ja sielläkin melko vähän (2 tartuntaa).

    Pääkaupunkiseudulla tilanne näyttää varovaisen positiiviselta: Helsingissä nousu on ehkä pysähtynyt, Espoossa tilanne paranee nopeinta vauhtia. Itä-Uudellamaalla epidemia kasvaa.

     Varsinais-Suomessa on Salon ja Nousiaisten tilanne saatu hallintaan. Muualla tilanne on huonontunut viimeisen viikon aikana.

      Varsinais-Suomessa tilanne on useimmissa kunnissa huonontunut myös eilisen jälkeen.

       Pohjois-Satakunnassa tilanne näyttää Honkajoen osalta ehkä lähteneen paranemaan viimeisen viikon aikana ...

        ... ja Karvian osalta ehkä tänään. Toivottavasti hyvä kehitys jatkuu.

         Pirkanmaalla epidemian tilanne on Tampereella + lähikunnissa keskimäärin huonontunut viimeisen viikon aikana. Parkanossa 18 tartuntaa viimeisen viikon aikana, tilanne on parantunut.

          Pirkanmaa: eilisen jälkeen keskimääräinen ilmaantuvuus on laskenut vain Jämsässä. Muualla ilmaantuvuus joko on pysynyt paikallaan tai noussut.

           Kanta-Hämeessä ilmaantuvuus on viimeisen viikon aikana noussut Hämeenlinnassa ja Jokioisissa, muualla joko pysynyt paikallaan tai laskenut. Hämeenlinnassa 7 päivän ilmaantuvuus nousi myös tänään.

            Päijät-Hämeessä epidemia on kuluneen viikon aikana levinnyt nopeimmin Hollolassa (14 tartuntaa viikon aikana) ja Kärkölässä (6 tartuntaa). Sysmän tilanne on parantunut nopeasti, ja Asikkalassa ei ole ollut yhtään tartuntaa viimeisen viikon aikana

             Päijät-Häme: tänään 7 päivän ilmaantuvuus nousi melkein kaikissa kunnissa, joissa tartuntoja on löydetty viimeisen viikon aikana. Vain Iitissä ja Sysmässä ilmaantuvuus ei noussut.

              Kymenlaaksossa Kotkan tilanne pahenee, muualla tilanne on parantunut. Tänään ilmaantuvuus nousi Haminassa ja laski muissa kunnissa.

               Etelä-Karjalassa tilanne on huonontunut. Lappeenrannassa ilmaantuvuus nousi tänään, muissa kunnissa ei muutosta.

                Vaasan SHP:ssä tartuntoja on viimeisen viikon aikana ollut enää Vaasassa, Kristiinankaupungissa ja Vöyrissä. Uusikaarlepyyssä peruttiin 9 tartuntaa 1.12., mutta eilen tuli 1 ja tänään 2 tartuntaa.

                 Etelä-Pohjanmaan aika pahaksi edenneet epidemiat ovat paranemaan päin. Kauhajoen ilmaantuvuuden nousu on kokonaan tältä päivältä.

                  Keski-Suomessa epidemia kasvaa suurimmilla paikkakunnilla + Kyyjärvellä. Lisäksi Jyväskylässä ja Laukaalla ilmaantuvuus nousi tänään.

                   Etelä-Savossa on nopeasti kasvavat epidemiat Mikkelissä, Pieksämäellä, Juvalla ja Kangasniemellä. Mikkelissä ja Juvalla ilmaantuvuus nousi tänään, Pieksämäellä pieneni ja Kangasniemellä (jossa 15 tartuntaa viimeisen viikon aikana) pysyi ennallaan.

                    Itä-Savo on Suomen paras paikka tällä hetkellä. Savonlinnassa kaksi tartuntaa viimeisen viikon aikana, muualla ei mitään. Miten se tehtiin?

                     Lieksassa ilmaantuvuus on kaksinkertaistunut viime viikolla. Tänään yhdenkään kunnan ilmaantuvuus ei noussut.

                      Rautalammin epidemia näytetään saadun hallintaan. Iisalmessa ja Varkaudessa uusia tartuntoja. Tänään ei ilmaantuvuus noussut missään kunnassa.

                       Keski-Pohjanmaalla on ollut kuluneella viikolla 7 tartuntaa, mutta ne eivät vielä näy THL:n luvuissa.

                        Pohjois-Pohjanmaalla suurimpien kuntien epidemiat näyttäisivät olevan paranemaan päin. 95% tartunnoista on raportoitu viime päivinä viimeistään 2-4 päivän kuluttua näytteenotosta.

                         Kainuun epidemia on Puolangalla, jossa 5 tartuntaa viimeisen viikon aikana. Muualla tilanne paranee. Tänään ilmaantuvuus ei noussut missään kunnassa.

                          Länsi-Pohja: Keminmaalla ja Simossa ei ole ollut uusia tartuntoja nyt viikkoon. Torniossa ja Kemissä on edelleen tartuntoja.

                           Tänään sekä Tornioon että Kemiin ilmoitettiin uusia tartuntoja.

                            Lapissa epidemia kasvoi kuluneen 7 päivän aikana useilla paikkakunnilla. Tänään tuli 1 uusi tartunta Rovaniemelle, muualle ei mitään.

                             Vantaalla Kilterin koulussa (eli Myyrmäen ostarin vieressä) oli tautia 27 kertaa niin paljon kuin Vantaalla 4. joulukuuta (0.232%). Yhteensä 34 tartuntaa, joista puolet oireettomia, ja 550 oppilasta. Vantaalla seulotaan, se on hyvä.

                              Espoossa on tehty 24. marraskuuta mennessä 7 seulontaa kouluissa. Kouluissa on ollut oireetonta tautia 1-2 prosentilla oppilaista, eli arviolta 8-9 kertaa niin paljon kuin Espoossa (edellisen kuukauden aikana). Lisäksi ne, joilla on ollut oireita.

                               Jaa sosiaalisessa mediassa

                               Arkisto