Suomen epidemia 20. joulukuuta 2020 Ilkka Rauvola Päivitetty

Uusien tartuntojen kasvu hidastuu edelleen. Suurimmissa kaupungeissa tartunnat vähenevät edelleen, ja levinneisyys + keskimääräinen ilmaantuvuus kunnissa vähenee. Hyvä.

  Tänään THL ilmoitti 309 tartuntaa, poisti 5, ja viive kasvoi yhdellä tartunnalla, yhteensä 315. Tartuntojen määrä näyttää toistaiseksi lakanneen vähenemästä.

   Monessa kaupungissa 7 päivän ilmaantuvuuden pieneneminen näyttää pysähtyneen. Tässä Espoo esimerkkinä. Sama tilanne on esim. Lahdessa, Tampereella ja Oulussa.

    Tässä tartuntojen määrän kehitys niillä paikkakunnilla, joilla on ollut eniten tartuntoja viimeisen viikon aikana. Melko vihreätä on; muutoksen hidastuminen on tapahtunut viimeisen 2-3 päivän aikana.

     Tässä se hidastuminen näkyy. Pahimpien epidemioiden listalla oli viikon aikana lähes yhtä monta sellaista kuntaa, jossa tilanne parani (44%) kuin niitä, jossa tilanne huononi (54%), ...

      ... mutta tänään niitä kuntia, joissa tilanne parani eiliseen verrattuna onkin enää 26 prosenttia kaikista.

       Niiden kuntien määrä, joissa virusta ollaan havaittu viimeisen viikon aikana, on laskenut 15.12. jälkeen. Tämä on dynaaminen: virus leviää uusiin kuntiin, mutta häviää toisista kunnista vielä nopeammin.

        Myös kuntien keskimääräinen 7 päivän ilmaantuvuus on ruvennut vähenemään 15.12. jälkeen.

         Suomessa ei myöskään ole toistaiseksi yhtään todella pahaa epidemiaa, nyt kun Vaasa, Sodankylä, Rautalampi, Karvia, Honkajoki ja Pieksämäki ovat ohi. Hienosti toimittu.

          Jaa sosiaalisessa mediassa

          Arkisto