Suomen epidemia 24. tammikuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen kasvu pysyy positiivisena. Keski-Suomeen ja Pohjois-Savoon tänään eniten tartuntoja suhteessa väestöön.

  Tässä uusi yleiskuva epidemiasta. - sininen viiva = tartuntatautirekisterin (TTR) mukaiset tartunnat - punainen viiva = muuttumattomalla viiveellä lasketut ilmoitetut tartunnat. TTR:n viive nyt 5 päivää (jonka puitteissa 95% tartunnoista raportoitu).

   Tästä kuvasta näkyy konkreettisesti THL:n raportoinnin viive. Ilmoitetut tartunnat ovat usein olleet monta päivää myöhässä. Se näkyy sinisen alueen ja sinisen viivan välissä olevana valkoisena alueena.

    Viive on ollut pahimmillaan silloin, kun tartuntojen määrä on kasvanut jyrkästi, esim. Vaasan epidemia lokakuun alussa. Lisäksi joulukuussa (10.-15.12.) ilmoitettiin suuri määrä tartuntoja melkoisella viiveellä. Jos kasvu kiihtyy uudestaan, sama kuvio ehkä toistuu jälleen.

     Sunnuntaina 24.1. THL ilmoitti 246 tartuntaa, viive kasvoi yhdellä, eli muuttumattomalla viiveellä laskettu tartuntojen määrä = 247 (punainen viiva).

      Näitä vuoden vanhoja tartuntoja ollaan nyt ilmoitettu melkein joka päivä tämän vuoden puolella. Aika moni SHP on ollut asialla. Sen jälkeen niitä poistellaan. Tänään asialla oli HUS (3 tartuntaa). Kuvassa koko vuoden (korjaamaton) saldo.

       Jaa sosiaalisessa mediassa

       Arkisto