Suomen epidemia 2. kesäkuuta 2021 Ilkka Rauvola Päivitetty

Tartuntojen määrä vähenee -6.2 prosenttia päivässä, eli tällä vauhdilla -85 prosenttia kuukaudessa. Länsi-Pohjassa ilmaantuvuus nousee (nousu tulee suurimmaksi osaksi rajalta), muissa sairaanhoitopiireissä ilmaantuvuus on paikallaan tai laskee.

  Tänään THL ilmoitti 128 tartuntaa, poisti 2 ja tunnettu raportoinnin viive pieneni yhdellä tartunnalla. Muuttumattomalla viiveellä laskettu tartuntojen määrä on 128+2-1=129 (39 prosenttia vähemmän kuin viikko sitten 26.5. ollut määrä 210).

   Rokotusten vauhti on pysynyt toukokuun alussa saavutetulla tasolla. Lukujen sisällä on tapahtumassa iso muutos. Toisen annoksen rokotusten määrä on noussut voimakkaasti, ja on eräissä sairaanhoitopiireissä jo ohittanut 1. annoksen volyymin.

    1. annoksen rokotusten vauhti kiihtyy alle 50-vuotiaiden keskuudessa, ja on ruvennut hidastumaan kaikissa yli 50-vuotiaiden ikäryhmissä, joista kaikista on rokotettu vähintään 60 prosenttia.

     2. annoksen rokotuksissa on keskitytty antamaan täysi suoja yli 80-vuotiaille. Heistä noin 70 prosenttia on nyt rokotettu. Seuraavana ikäryhmänä on nousemassa 75-79-vuotiaat.

      Toisen annoksen antamisessa ollaan pisimmällä Ahvenanmaalla, missä 46 prosenttia niistä, jotka ovat saaneet 1. annoksen, ovat saaneet myös 2. annoksen.

       Itä-Savossa ovat manner-Suomen nopeimmat rokottajat. Siellä 29 prosenttia 1. annoksen saaneista on saanut myös toisen piikin.

        Lappi, Länsi-Pohja ja Keski-Pohjanmaa roikkuvat hyvin perässä. Tässä Lappi, jossa 28 prosenttia 1. annoksen saaneista on saanut 2. piikin.

         Perää pitää HUS, jossa 18 prosenttia 1. annoksen saaneista on saanut myös toisen piikin. Viimeisen viikon aikana 2. annoksen osuus uusista rokotuksista on noussut Uudellamaalla, kun se on hidastunut mm. Päijät-Hämeessä ja Pohjois-Pohjanmaalla.

          Tässä yhteenveto 2. annoksen rokotuksista suhteessa 1. annokseen. Kumulatiivinen tilanne.

           Jaa sosiaalisessa mediassa

           Arkisto