Suomen epidemia 18. helmikuuta 2022 Ilkka Rauvola Päivitetty

Sekä sairaanhoidon kokonaistarve että vakavasti sairaiden määrä ovat nousseet koko epidemian korkeimmalle tasolle. Testauskäytäntöjä muutetaan, ja testauksen määrä vähenee.

  Myös vakavasti sairaiden määrä on noussut uuteen huippuun. Nopeinta nousu on TYKS erityisvastuualueella (Turku). KYS ja OYS alueilla vakavasti sairaiden määrä on vähentynyt.

   Vakavasti sairastuneiden määrän nousu tulee erikoissairaanhoidosta (eikä niinkään tehohoidosta). Suurin ikäryhmä on 0-11 -vuotiaat lapset, jotka lukujen perusteella hoidetaan erikoissairaanhoidossa.

    Tässä kuva THL:n tilannekatsauksesta 17.2.2022. Suurin erikoissairaanhoidon ryhmä on rokottamattomat 0-11 -vuotiaat.

    HYKS erityisvastuualueella erikoissairaanhoidossa olevien määrä on ruvennut nousemaan viimeisen kymmenen päivän aikana. Veikkaan että syynä ovat 0-11 -vuotiaat, joiden rokotustahti on hiipunut helmikuun aikana.

     Erikoissairaanhoidossa olevien määrä nousee TYKS:n alueella (Varsinais-Suomi, Satakunta, Ahvenanmaa) vielä nopeammin kuin HYKS:n alueella. Veikkaan nousun johtuvan rokottamattomien 0-11 -vuotiaiden joutumisesta erikoissairaanhoitoon.

      Myös TAYS:n alueella erikoissairaanhoidossa olevien määrä nousee. Veikkaan että johtuu lapsista. Muutaman viimeisen päivän aikana tapahtunut määrien pieneneminen johtuu vuodeosastojen ja teho-osaston vähenemisestä.

       KYS (Kuopio) erityisvastuualueella erikoissairaanhoidossa olevien määrä laskee. Nopea nousu on peräisin vuodeosastopotilaista.

        OYS erityisvastuualueella erikoissairaanhoidossa olevien määrä nousi koko epidemian korkeimmalle tasolle, mutta on viimeisen viikon aikana vähentynyt. Vuodeosastopotilaiden määrä on tänä vuonna kasvanut koko ajan.

         Jaa sosiaalisessa mediassa

         Arkisto